'Zaman engel değil, Heniyye'nin intikamını ABD ve İsrail'den alacağız'

İran Genelkurmay Başkanlığı ABD ve İsrail'e net mesaj verdi. Zamanın geçmesinin engel olmadığını HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye'nin intikamının ABD ve İsrail'den alınacağı vurgulandı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, geçen zamanın, öldürülen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Henniye'nin intikamını ABD ve İsrail'den almaktan alıkoymayacağını belirtti.

İran Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, “Cani ABD'yi ve bölgedeki sahte kukla rejimini (yani İsrail'i) uyarıyoruz. Sadık Vaat Harekatı’mızı yerine getirdiğimiz gibi, geçen zaman da İran’ın korkakça öldürülen İsmail Haniye'nin dökülen kanın intikamını alma niyetini engelleyemez” ifadesine yer verildi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da İsrail saldırısı sonucu şehit olmuştu. Olayla ilgili bir ilgisinin olmadığını açıklayan ABD İran'ın İsrail'e olası bir misilleme yapmasını önlemek için Ortadoğu'ya takviye güç konuşlandırmıştı.

İran, uluslararası hukuka uygun olarak meşru müdafaa hakkını saklı tutarak Heniyye suikastına gerekli gördüğü zaman karşılık vereceğini açıklamıştı.

Sonraki Haber