Zarardan korunmak için 'Bismillahillezi La Yedurru' duası

Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz kaza beladan, musibet ve tehlikelerden korunmak için sabah-akşam okunması gereken 'Bismillahillezi La Yedurru' duasını sizler için araştırdık.

bismillahillezi la yedurru duası

Gündelik yaşantımız içerisinde bizim fark edemediğimiz ancak bize zararı dokunulabilecek olan her türlü musibete karşı okunabilecek dualardan birisi de 'Bismillâhillezi la yedurru' duasıdır. Bizler için adeta bir koruma kalkanı vazifesi gören bu çok etkili dua, Peygamber Efendimiz (SAV)'in ümmetine tavsiye ettiği dualar arasında yer almaktadır. Yerden ve gökten, görebildiğimiz ya da göremediğimiz her türlü tehlike, musibet ve belalardan korunmak için çok önemli bir dua olduğu bilinen Bismillâhillezi la yedurru, akılda kalan kısa bir dua olması nedeniyle ezberlenmesi de oldukça kolaydır.

Sabah ve akşam olmak üzere 3'er defa okunması önerilen Bismillâhillezi la yedurru; nazar, büyü, cin gibi kişiye rahatsızlık verebilecek sıkıntıları bertaraf edebilir. Allah (c.c)'a sığınıp yalnızca O'ndan yardım bekleyen kimselerin günlük okumalarına ekleyebileceği Bismillâhillezi la yedurru duasının fazileti ile ilgili Osman İbni Affân (r.a) rivayetinde Efendimiz (SAV)'in şöyle buyurduğunu söylemiştir:

“Kim her sabah ve her akşam üç defa bismillâhillezî lâ yedurru mea’smihî şey’ün fi’l-ardı velâ fi’s-semâ’ ve hüve’s-semîu’l-alîm: İsmi sayesinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O herşeyi duyar ve bilir” derse, ona hiçbir şey zarar vermez.” (Ebû Dâvûd Edeb 101; Tirmizî, Daavât 13)

ZARARDAN KORUNMAK İÇİN 'BİSMİLLAHİLLEZİ LA YEDURRU' DUASININ ARAPÇA OKUNUŞU:

BİSMİLLAHİLLEZİ LA YEDURRU DUASININ TÜRKÇE OKUNUŞU:

Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.

BİSMİLLAHİLLEZİ LA YEDURRU DUASININ MANASI:

İsmi sayesinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O her şeyi işitir ve bilir» derse, ona hiçbir şey zarar vermez.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 101/5088; Tirmizî, Deavât, 13)

Sonraki Haber