Zayıflama çılgınlığı diyabetlileri ilaçsız bıraktı

Ünlülerin diyabet ilacı zayıflama yöntemi olarak tanıtması, ilaç stoklarını vurdu. Diyabet ilacı Ozempic'e artan talebi karşılamak zorlaştı. Bu durum tip 2 diyabet hastalarını olumsuz etkiliyor.

Danimarkalı ilaç devi Novo Nordisk, diyabet ilacı Ozempic'e artan talebi karşılamakta zorlanıyor. Tip 2 diyabet hastası yetişkinlerin tedavisinde kullanılan bu ilaç beslenme düzeninin kontrolü ve egzersizle birlikte kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor.

Ozempictip 2 diyabet tedavisi için onaylanmış bir ilaç olmasına rağmen, ünlülerin sosyal medyada Ozempic'i kilo vermek için bir araç olarak önermeleri, ilaca olan ilgiyi daha da artırdı. Ozempic'e artan talep, üretim ve tedarikte sorunlara yol açıyor. Novo Nordisk sorunların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini tahmin ediyor. Şirket, üretimi genişletmek için büyük yatırımlar yaptığını söylüyor ve Wegovy adlı ilaç ile Ozempic'e olan talebi bir miktar azaltmayı umuyor.

Uzmanlar, tip 2 diyabet tedavisi için Ozempic'in onaylanmış bir ilaç olmasına rağmen kilo kaybı amacıyla kullanımının potansiyel sağlık riskleri taşıdığını vurguluyor.

Sonraki Haber