Zeytinyağı ile birleşince mantar ve nasırı bir gece yok ediyor! İşte ilaç gibi tarif…

Yorucu günün ardından bir de cilt hastalıklarıyla uğraşmak zorunda mi kalıyorsunuz? Sürtünmeye bağlı ortaya çıkan el ve ayak nasırlarını tedavi etmenin yolu merak konusu. Gelin, doğal yöntemler uygulayarak nasır ve mantar sorunuyla nasıl başa çıkabileceğinizi birlikte inceleyelim.

Sıklıkla el ve ayaklarda görülen mantar veya nasır gibi cilt problemleri bazen acı verici olabiliyor. "El ve ayaklardaki bu sağlık sorununa engel olmak için ne yapabilirim?" diye düşünüyorsanız size şahane bir haberimiz var! Sadece birkaç basit yöntemle mantar ve nasırlardan kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? İşte cilt sağlığınızı destekleyen bazı tüyolar!

MANTAR VE NASIRA NE İYİ GELİR?

Her derde deva sarımsak ve zeytinyağı ikisi

Antioksidan yönünden zengin olan sarımsak ve zeytinyağı bir araya geldiğinde mucizevi bir etki yaratıyor. Sadece iki yemek kaşığı zeytinyağı ile püre kıvamına getirdiğiniz 3 diş sarımsağı karıştırın. Mantar veya nasırlı bölgeye bu karışımı uygulayın. Sarımsaklı zeytinyağının uygulanan bölgeye iyice nüfuz edebilmesi için ilgili bölgeyi sargı beziyle güzelce kapatın. Bu tarifi bir hafta boyunca her gün uyguladığınızda mükemmel sonucu göreceksiniz!

Etkili çözüm için ananastan faydalanın

Protein ve potasyum açısından zengin olan ananasın nasır gibi cilt hastalıklarına karşı onarıcı etkisi bulunuyor. Meyveyi tükettikten sonra kabuklarını atmak yerine sorun olan bölgeye uygulayabilirsiniz. Ananas kabuğunun iç yüzeyi yaraya denk gelecek şekilde bez veya streç yardımıyla sabitlenebilir. Bu uygulamayı yatmadan önce gerçekleştirdiğinizde ananas kabuğu uzun bir süre bölgeye etki edebilme fırsatı yakalayacağı için iyileşme süreci hızlanır. Yenilenen hücreler sayesinde mantar veya nasırlı bölge kendini onarabilir.

Kekik yağının şifalı dokunuşunu deneyin

Özünde A ve E vitamini bulunan kekik yağının ağrı giderici özelliği bulunur. Tırnak mantarı ve ayak mantarı gibi çeşitli mantar hastalıklarının bulunduğu bölgeye kekik yağından bir miktar sürdüğünüzde o bölgenin zamanla iyileştiğini görebilirsiniz.

Papatya çayı ile ağrılardan kurtulun

Kekik yağı gibi ağrıları hafifletici etkisi bulunan bir başka doğal ürün de papatya çayı! Ağrılara iyi gelen, antioksidan yönünden zengin papatya çayını demledikten sonra nasırlı bölgeye sürün ve yarım saat kadar bekleyin. Son derece pratik olan bu uygulamayla ağrılarınızın hafiflediğini ve nasırlı bölgenin yumuşadığını görebilirsiniz.

Domates kabuklarını atmayın

C vitamini domatesin türlü hastalıklara iyi geldiği bilinen bir gerçek! Ancak nasır sorununa yönelik etkisini daha önce duymamış olabilirsiniz. Domatesin yapısındaki likopen ve vitaminler cilt sağlığına olumlu etki ediyor. Gece uyumadan önce nasırlı bölgeye domates kabuklarının iç kısmı değecek şekilde sarabilirsiniz. Nasırlarınız geçmeye başlayana kadar düzenli olarak bu uygulamayı takip edin. Domates kabuklarının etkisi karşısında gözlerinize inanamayacaksınız!

Sonraki Haber