Zeytinyağında yüksek verim sevinci

Edremit Körfezi'nde geçen yıla göre zeytinyağı üretiminde iki kat artış bekleniyor. Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Federasyonu Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, körfezde on binlerce kişinin 5 ay boyunca zeytin ve zeytinyağı işinde çalışarak geçimini sağladığını söyledi.

Bölgede bu sezon 40-45 bin ton zeytinyağı rekoltesi beklediklerini belirten Semerci, "Üretimin fazla olması bölgede ciddi anlamda bir ekonomik hareketlilik doğuracak. Dolayısıyla bölge halkı olarak bundan son derece memnunuz." dedi.

İtalya ve İspanya'da zeytinyağı üretiminde bu sezon düşüş öngörüldüğünü bildiren Semerci, Türkiye'de ise tersi bir durumun yaşandığını dile getirdi. Türk zeytinyağının dünyaya tanıtılması için bunun çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Semerci, "Bu yıl ürün verimimiz çok güzel. Sıkıldığı zaman yüzde 12 ila 15 yağ aldığımız ürünlerden bu yıl yüzde 20 ila 30 ürün aldığımızı görüyorum. Bu rakam çok iyi bir rakamdır. Zeytinin içindeki su azlığı dolayısıyla fabrikalarımız bu yıl biraz fazla iş yapacak ama onlar da üretimden memnun." diye konuştu.

Sonraki Haber