Zoom uygulaması ceza ödeyecek

Kullanıcı bilgilerini sosyal medya kuruluşları ile paylaşmakla ve video görüşmelerinin güvenliğini sağlayamamakla suçlanan video konferans sunucusu Zoom, hakkında açılan davada 86 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Salgın ile birlikte konferans online toplantı platformlarına ilgi arttı. Bu alanda öne çıkan Zoom, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Şirket ücretli üyeliklerden kısa sürede 1 milyar 300 milyon dolar kazandı. Ancak mahremiyetin ihlali kapsamında hakkında dava açıldı.

Mart 2020’de California’da Zoom aleyhine mahremiyeti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Zoom'un, kullanıcı bilgilerini Facebook, Google ve Linkedin ile paylaştığı iddia edildi.

GÜVENLİKLE İLGİLİ KULLANICILARA YANLIŞ BİLGİ VERMEKLE SUÇLANDI

Ayrıca şirkete video konferansları izleyebildiği iddiası da yöneltildi. Zoom güvenlikle ilgili kullanıcılara yanlış bilgi vermekle de suçlandı. Mahremiyetin ihlali iddiaları kullanıcı kaybetme ihtimali ortaya çıkınca Zoom, 86 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Dava kapsamında yer alan üyeler üyelik türüne göre üyelik ücretinin yüzde 15’ini ya da 25 dolardan hangisi büyükse onu geri alacak.

Zoom'un hukuk masrafları için de 21 milyon dolar ödemesi isteniyor.

KULLANICILARIMIZIN GİZLİLİĞİ VE GÜVENLİĞİ EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ'

Öte yandan Zoom'dan yapılan açıklamada, "Kullanıcılarımızın gizliliği ve güvenliği Zoom için en büyük önceliktir ve kullanıcıların bize duyduğu güveni ciddiye alıyoruz. Platformumuzda yaptığımız geliştirmelerden gurur duyuyor ve gizlilikle güvenliği ön planda tutarak yapacağımız yeniliklere devam etmeyi heyecanla bekliyoruz." denildi.

Sonraki Haber