Ama Arap milliyetçisi -(TAMAMI)

Ama Arap milliyetçisi İki elini yumruk yapıp böğürlerine bastırarak konuşan Başbakan R. T. Erdoğan, milliyetleri, milliyetçilikleri ayaklarının altında ezdiğini söylüyor. Çünkü (güya) İslam ümmetçiliğinde milliyetçiliğe yer yokmuş; Tanrı ve Peygamber katında ırk ve millet ayrımcılığı yokmuş, bütün Müslümanlar birbirinin kardeşi imiş... “Keşke!” diyorum. “Keşke öyle olsa!”

Bunların, kardeşlik, eşitlik laflarının tamamı gerçek dışı. Irk ayrımcılığı ve Arabın üstünlüğü Kur’an’da ve Peygamber’de başlıyor ve bütün ulema dünyasına yayılıyor.

Dini siyasete karıştırmanın yarattığı tehlikeyi görüyorsunuz: Ya bu yalanları kabul edip sineye çekeceksiniz, boyun eğeceksiniz, ya da Ku’ran ve Peygamber’i eleştiri konusu edeceksiniz. Ama o zaman kâfir olma tehlikeniz var. Laik bir ülkede, dinlere ve inananlara saygılı, bütün dinlere eşit uzaklıkta duran, dinlerin (din madrabazlarının elinde) birey ve toplumu baskı altına almasını kabul etmeyen çağdaş bir insan Tanrı’ya karşı tavır almaz, kutsal kitabı ve Peygamber’i eleştiri konusu yapmaz. Çünkü din ve devletin işlerinin ayrıldığı, dinsel inanç inananların vicdanında saltanat kurduğu için, bunlar dokunulmaz bir yerde durur.

Ancak R. T. Erdoğan gibi dini ve kutsalları kendi siyasetine alet edenler, ruhanî evreni dünya işlerine karıştıranlar eleştiri konusu olurlar.

***

Kur’an’da ve hadîslerde ırk ayrımcılığı yapıldığını; Arap yandaşı ırk ayrımcılığı yapıldığını, başta Türkler olmak üzere bütün “Mevalî”lerin (Arap soyundan olmayan Müslümanlar) küçük ve hor görüldüğünü, kimse durup dururken anımsamak istemez. Gereksizdir, dahası zararlıdır.

Aslına bakarsanız, bütün Müslümanların kardeş olduğu da kocaman bir yalan: Arap, “Mevalî”yi, yani Arap soyundan olmayan Müslümanları sevmez, küçük görür. Yukarıda söz konusu ettiğimiz hususları elbette Araplaşmış, şeriatın kuralları altında ezilip benlik ve kimliğini, ümmetçilik telaşıyla yolunu yitirmiş “yılkı” ulemasının kitaplarında da bulabilirsiniz. Bütün terslikler, bütün yolsuzluklar onlar için doğaldır. Bunları öğrenmek için başvurulacak yazarların sayısı da çok fazla değildir.

Size, İslamcı yobaz ve Cumhuriyet düşmanlarının şerrinden ülkeyi terk etmek zorunda kalmış olan İlhan Arsel’in kitaplarını (Arap Milliyetçiliği ve Türkler; Teokratik Devlet Anlayışından Demokratik Devlet Anlayışına; Şeriat ve Kadın; Biz Profesörler) salık verebilirim. Adını verdiğim bu kitaplarda, sözünü ettiğim ırkçılığın ve ırk ayrımcılığının kaynaklarını bulabilirsiniz.

***

Mustafa Kemal Paşa’nın Kurtuluş Savaşı yıllarında dinle ilgili referanslar vermesinden, “Anasır-ı İslamiye”den (Müslüman Unsurlar, Müslüman halklardan) söz etmesinden daha doğal ne olabilir? Padişah, Halife, Şeyhülislam, Şeriat yerinde durmaktadır. Bunları ulusal dava için referans olarak kullanması çok doğal ve ahlakidir.

Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra artık tek referans, tek dayanak ve egemen Ulustur, Millettir. Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur.

Bu nedenle 2013 yılında R. T. Erdoğan’ın vırtzırt, Atatürk’ün “Anasır-ı İslamiye”ye dayandığından söz etmesi, referans olanak Söylev’i göstermesi etik kurallarına uymamaktadır. Uymamaktadır! Çünkü “Askerin Vesayeti, Dinin Vesayeti” adlı yazı dizimde, Atatürk’ün “Anasır-ı İslam”ı Söylev’in neresinde ve hangi bağlamda kullandığını (kendisine ve danışmanlarına) sordum ama bugüne kadar bir cevap alamadım.

Arap milliyetçiliği

Arap Milliyetçiliğinin kaynakları:

1. İslam öncesi Arap geleneği; 2. Kur’an ve İslam; 3. Hadîsler; 4. Arap Uleması; 5. Mevalî olarak Türk kökenli ulema.

***

Araplara verilen ve Arapların tepe tepe kullandıkları “Kavm-i Necip” (Soyu sopu temiz kavim) ünvanı ırkçılığın ve ayrımcılığın doruklarındadır. Araplar Kavm-i Necip amma velakin Türkler “Kavm-i kerih” (İğrenç, çirkin kavim). Öyle mi? Öyle! Açın Arap ve Osmanlı kaynaklarına bakın!

Örnekler

“İnsanlığın en mükemmel sınıfı Araplardır; Arapların en mükemmeli Kureyşlilerdir; Kureyşlilerin en mükemmeli de Beni Haşim’dir.” (Hadîs)

Bilindiği gibi Beni Haşim, Hz.Muhammed’in mensup olduğu aşirettir.

“Arapları sevmek üç nedenle şarttır: Çünkü ben bir Arap’ım, çünkü Kur’an Arapça inmiştir; çünkü cennet sakinleri Arapça konuşur...” (Hadîs)

Demek ki Tanrı, öteki insanları, öteki dilleri ve dinleri boşuna yaratmış!

“Araplar Arapların eşitidir; Mevali de Mevali’nin. Ey mevali, içinizde Araplarla evlenenler suç işlemiş olurlar. Kötü yapmış olurlar. Ve ey Araplar, içinizde Mevali ile evlenenler kötü iş yapmış olurlar.” (Hadîs, Muttakî, VIII, 24-28)

“(Ey Arap) kendinden olanla ve kendi denginle evlen; ve yapacağı çocukların (gelecek kuşakların) safiyeti bakımından dikkatli ol ve asla zenci ile evlenme. Çünkü zenciler bozuk/çarpık yaratık olduklarından onlarla evlenenlerin çocukları sakat ve çarpık olur.” (Hadîs, Muttakî, VIII, 24-28)

***

“[Gazzalî] İhyâu Ulûm’i-din adlı yapıtında Türk’ün Arap Bedevî’sinden ve Kürt’ten farksız ve onlar kadar değersiz ve aşağılık olduklarını söyler; ona göre zeka yetersizliği bakımından bu üç toplumun insanları arasında fark yoktur; hepsi de hayvana yaklaşık yaratıklardır...” (Arap Milliyetçiliği ve Türkler,s.86)

Bunların tamamı vız gelir tırıs gider. Arapların Türkler yüzünden geri kalmış oldukları iddiasına gelince: Zırvasıdır, kabul edilemez!

NOTA BENE: Abdullah Öcalan Ağa, Eruh ve Şemdinli’ de aşiret usulü bir barışma potlacı (şöleni, ziyafeti) düzenlemeden Netenyahu ile Erdoğan başkan gerçekten barışmış olamaz!