Atlantik krizi nasıl aşabilir?

Sayın Devlet Bahçeli PKK’nın meclisteki uzantısı DEM Partililerin elini “Meclis”te sıktı. Bu el sıkma ve devamında Bahçeli’nin ve Sn. Cumhurbaşkanı’nın bu eylemi iç cepheyi sağlamlaştırma açısından değerlendirerek savunmaları, geçen haftanın yurt içinde en çok değerlendirilmesi gereken olayı idi.

İç cephenin sağlamlaştırılması özellikle bu dönemde gerçekten acil ve çok önemli bir taktik politika. Bu el sıkış ne kadar iç cepheyi sağlamlaştırmaya yarar bu ayrı bir tartışma.

Çünkü Batı Asya’da kılıçlar çekildi. ABD ve tüm Atlantik ülkeleri içine girdikleri ekonomik kriz sarmalından çıkabilmek için Batı Asya enerji kaynaklarını kontrol etmek zorunda. Aynı zamanda Batı Asya uzun zamandan bu yana ABD, İngiltere gibi Atlantik ülkelerinin baskı alanı olduğu için bu bölgede Atlantik’i tehdit eden çok ciddi bir güç, bir direnç oluşmaya başladı.

HAMAS’ın 1 yıldan bu yana bırakın boyun eğmeyi, yerle bir olan Gazze’den hala İsrail’e kafa tutuyor olması. 1000 km uzaktan Yemen’in İsrail’i füze yağmuruna tutması. Lübnan Hizbullahı’nın, hava gücü olmamasına rağmen, karadan İsrail’i Lübnan’a bir adım dahi sokmaması.

İran’ın adeta İsrail’in ağzını burnunu dağıttığı 1 Ekim füze saldırısı ise bunların üstüne tuz biber ekti.

Atlantik Ukrayna üzerinden Rusya’yı, Tayvan üzerinden Çin’i sıkıştırmaya çalışırken, hesaplamadığı müthiş bir direniş ve dahası saldırı ile Batı Asya’da karşılaştı.

Eskiden ABD’ye karşı tek tek vuruşmak zorunda kalan güçler artık güç birleştirmeye başladılar. En son Rusya İran’a, İsrail hava saldırısına daha etkin direnebilmesi için S-400 hava savunma sistemi verdi. İran ve Kuzey Kore, Rusya’ya sürekli silah ve mühimmat yardımında bulunuyor.

Bu birleşme ve dayanışma Atlantik için müthiş bir kâbus haline dönüşmeye başladı. Suriye sınırları içinde, Suriye-Türkiye anlaşmasına karşı birtakım güçler her iki tarafça tasfiye edilmeye başlandı.

BRICS Atlantik için ayrı bir kâbus.

Buna benzer daha bir çok gelişme nerede ise her gün yaşanmaya başladı.

Atlantik içine girdiği siyasi ve ekonomik krizi nasıl aşabilir?

Bu sorunun cevabı ABD ve bağlı güçlerin ne yapması gerektiği konusunda bize ipucu verecek.

Atlantik sisteminin içine girdiği krizi aşması için gereken, tüm Asya’ya, başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere boyun eğdirmesi. Eğer başta en büyük ekonomik güç Çin ve en büyük silahlı güç Rusya, onun etrafında Türkiye, İran, Araplar ve diğer güçler boyun eğerse Atlantik sistemi bir süre daha refahını artırarak, hegemonya düzenini devam ettirir.

Çin ekonomik olarak çöker ve bölünür. Uygurlar, Tibet vs Çin’den kopar. Tayvan, Hong kong, Makao bağımsız devletçikler haline gelir. Rusya federasyonu üçüncü kez dağılır. Türkiye’den iki İsrail daha çıkar ve Batı Asya’da Atlantik sisteminin ileri karakolu üç tane devletçik çıkar. İran dağılır. Irak’ın üçe bölünmesi resmileşir. Suriye darmadağın birkaç devlete bölünür.

‘İSE ATLANTİK KURTULUR’

Bunun mümkün olup olamayacağını yakın gelecekte öğreneceğiz.

Bir üst paragrafta yazılanların olması mı daha yakın olasılık? Yoksa ABD’nin içe kapanarak ve Avrupa’nın ekonomik olarak çökerek, Avrasya’ya (EuroAsia) katılması mı daha yüksek olasılık?

ABD ve Atlantik güçlerinin bu soruya cevabı nedir?

Vatan Partisi’nin bu soruya cevabı çok açık. Türkiye bölünmeyecek, Atlantik kaybedecek. Avrasya kazanacak.