Bir Grup Evrimci ve Adnan Oktar -(TAMAMI)

Geçenlerde hiç yapmadığım bir şey yaptım ve internette benimle ilgili “şeyler”e bakmaya başladım. Beni şaşırtan birçok şeyle karşılaştım. Ama en çok şaşırdığım Adnan Oktar’ın bir televizyonda ya da televizyonlarda benimle ilgili yaptığı özel programlar oldu. Ne zaman “Evrim”le ilgili bir yazı yazsam ya da bir yazımda Darwin adı geçse, birkaç kişi bir araya gelmişler, hakkımda ver yansın ediyorlar. “Özdemir Dede”, “Özdemir Amca” gibi deyişlerle beni andıkları için, hiçbirine ciddi olarak bakmadım. Sadece baş kısımlarına birkaç saniye göz attım. Sonunda, bu insanların tamamının başkalarının düşüncelerine tahammülsüz ve saygısız kimseler olduklarını fark ettim.

Bu yazı dolayısıyla internete bir kez daha baktım: “Sn. Adnan Oktar’dan Özdemir İnce’ye cevaplar” yazdığınız zaman karşınıza onlarca kayıt çıkıyor. Kimi “Harun Yahya TV’de; kimi Youtube’de (www.youtube.com/watch?v).

Adnan Oktar ve ekibinin evrim karşıtı olacak kadar tahsil ve terbiyeleri var mı, onu da bilmiyorum. Eylül ayı ortalarında “Bir Grup Evrimci”den aşağıda okuyacağınız iletiyi aldım. Meğer Adnan Oktar özgür düşünceye katlanmazlığıyla, açtığı sindirme kampanyalarıyla milleti canından bezdirmiş. Bunun üzerine karar verdim, sizlere duyurmak amacıyla, söz konusu iletiyi bilgi ve ilginize sunuyorum:

Açılan dava

[“Bu email’i geçmişte bu projeyle ilgili olarak yazıştığımız hemen hemen herkese gönderiyorum.

Uzun süredir yürüttüğümüz bu çalışmayı nihayet sonucuna ulaştırdık ve internette bir araya gelmiş “Bir Grup Evrimci” olarak Adnan Oktar’a dava açtık.

İlk dilekçelerimiz bugün itibariyle savcılığa sunulmuştur. Önümüzdeki günlerde grubumuzun üyesi olan farklı kişilerin şikayet dilekçeleri de savcılığa verilecektir.

Bu email’i ulaştırdığımız herkes, ya geçtiğimiz yıl içinde bu projeye aktif olarak katılmış, ya da kendilerine bu projeden bahsedilmiş kişilerdir.

Şu an itibariyle, biz “Bir Grup Evrimci” olarak basınla temaslarımıza başlıyor ve bu davayı basında ve internette mümkün olduğu kadar duyurmaya çalışıyoruz.

Bu maksatla pek çoğumuzun kullanacağı duyuru metni şu olacaktır:

Adnan Oktar Suç İşliyor

Şimdiye kadar wordpress domain’ini, ünlü biyolog Richard Dawkins’in web sayfasını, ateizm.org’u, yüzlerce başka blog ve web sayfalarını kapattıran, Richard Dawkins’in kendisini, kitabının yayıncısını, Ekşi Sözlük yazarlarını, karikatürist Bahadır Baruter’i, “Allah’ın Kızları” adlı romanı sebebiyle yazar Nedim Gürsel’i, “Tanrının Doğum Günü”, Bin Yıllık Kuran Tefsiri: Levhi Mahfuz” ve “Peygamber Çocuklar” kitapları sebebiyle yazar Burak Özdemir’i, “Ajanda 2010 İllallah”ın editörlerini ve Metis yayınevini, reformist islamcı yazar Edip Yüksel’i, Ateizm.org sayfasını ve daha nicelerini “halkın bir kesiminin dini duygularını incitmek”ten dava eden Adnan Oktar ve ekibi, kendilerine ait kitap ve web sayfalarında evrimcilere, materyalistlere, dinsizlere, ateistlere ve yahudilere ağıza alınmayacak hakaretler etmektedir.

Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını ne derece hukuki olduğu meçhul olan şaibeli yollarla dava eden Adnan Oktar ve ekibi, fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamakta, ve sözkonusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmektedir.

Bu durumu açıkça gözlemlemekte olan bir grup evrimci olarak, bu kişilerin kitap ve web sayfalarında bulduğumuz ve suç unsuru teşkil ettiğini düşündüğümüz pek çok ifadeyi şu blog sayfasında toplamış bulunmaktayız: http://adnanhocasucisliyor.blogspot.com/

Ayrıca, avukatımız yoluyla hukuki girişimde bulunarak sözkonusu kişiyi dava etmiş bulunmaktayız.

Bu davada maksadımız başkalarının ifade özgürlüğüne saldırmak değil, ortadaki bir çifte standardı gözler önüne sermektir. Bu noktanın altını çizmek istiyoruz.

Türk adaletinin bu kişinin hakettiği cezai yükümlülüğü tescil edeceğini umuyoruz.

Grup Evrimci

bağlantı kurmak için:

bilimseldusunce2001@yahoo.com

drekinci@yahoo.com

dilaverkom@hotmail.com

Lütfen bu davadan basında, internette, çevrenizde, bahsedebileceğiniz her yerde bahsediniz.

Şu anda halka açık olan blog sayfamızı (http://adnanhocasucisliyor.blogspot.com/) incelemelerini ise lütfen herkese salık veriniz. “Bir Grup Evrimci” adına Gökhan Gülser]

Düşünce ve özgürlük

Bilgisayarı, daktilo niyetine kullanıyorum. İnternetle ilişkim ise çok alt düzeylerde. Blog ve web sayfaları nasıl kapattırılır bilmiyorum. Ancak bu türden ifade kanallarının, küfür ve hakaret olmadıkça, şiddet ve savaş destekçiliği yapmadıkça, her türlü düşünce için ifade ortamı olması gerektiğini düşünüyorum. Peki, o halde Adnan Oktar nasıl oluyor da şimdiye kadar biyolog Richard Dawkins’in web sayfasını, ateizm.org’u, yüzlerce başka blog ve web sayfalarını kapattırabiliyor ve yazarlara, yayınevlerine karşı yazdıkları ve yayınladıkları kitaplar yüzünden “halkın bir kesiminin dini duygularanı incitmek” iddiasıyla dava açabiliyor?

Beni kesip-biçtikleri televizyon programlarını hukukçular izlese, Adnan Oktar (Harun Yahya) aleyhine kim bilir kaç dava konusu çıkar? Ama benim özgürlük anlayışım yasalardan daha özgürlükçü...

Ayrıca halkın bir kesiminin dini duygularını incitmek demokratik ve laik bir ülkede ne anlama geliyor? Bu sorulara cevap alacağımızı umarak, “Bir grup evrimci”nin “Adnan Oktar” hakkında açtığı davanın sonuçlarını merakla bekliyorum.