Bülent Arınç’ın ayarsız dili -(TAMAMI)

Eskilerin deyişiyle, konuştukça dilinden inciler saçan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın veciz ve beliğ konuşmalarından üç örnek sunacağız:

Şeyin şeyi

[“Meclis Başkanı Bülent Arınç bugün parlamentoda 23 Nisan etkinlikleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek yapacaklarını anlattı. Ancak basın toplantısı sonrasında tartışma yaratacak, gündeme oturacak bir olay yaşandı...

ATV muhabiri Bülent Arınç’a; ‘Resepsiyon davetiyelerinde sadece kendi isminizi yazmışsınız. Bu defa eşinizin ismine yer vermediniz. Daha öncekilerde vardı. Bunun nedeni nedir?’ sorusuna çok sinirlendi. Arınç’ın Kırçuval’a dönerek, soru karşısında sinirli şekilde yaptığı konuşma şok etkisi yarattı. ‘Şeyini şey ettiğimin şeyi!’ Bülent Arınç 10 saniye kadar muhabire baktıktan sonra toplantı salonunu terk etti... Bütün gazeteciler bu tavır karşısında adeta buz kesti... “] (Haber Vitrini)

Daha sonra, TBMM Başkanı maksadını aşan bir şeyler söylediğini kabul ederek özür diledi. (Sabah, 15.04.2004)

“Şeyini şey ettiğimin şeyi”nin şeyi, Bülent Arınç’ın bir imam-hatipli olmadığını kanıtlıyor!

Mesir macunu

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Marmaris’te düzenlediği “Yarın İçin Dijital Çözümler” konulu seminere Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Manisa, Isparta, Uşak ve Muğla’dan 300’ü aşkın basın mensubu katılmış. Seminere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla Vali Yardımcısı, Marmaris Kaymakamı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü, BYEGM Genel Müdürü, RTÜK Başkanı, TRT Genel Müdürü ve çok sayıda davetli katılmış.

[“Burada yaptığı konuşmasının sonunda 1960 öncesinden bu yana basını takip ettiğini ve yeniliklerden de uzak kalmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu anda 300 bine yakın takipçisinin bulunduğu facebook ve twitter hesaplarının bulunduğu belirtti. Arınç, kullandığı akıllı telefonu ile kürsüden çektiği fotoğrafı yeni açtığı instagram hesabından paylaştı. Bülent Arınç daha sonra, salona Manisa’nın meşhur mesir macununu saçtı. Arınç’ın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e mesir macunu atarken, ‘İbrahim Bey, sana çok lazım’ demesi salondakileri kahkahalara boğdu.” ] (Haber Türk, 29.11. 2012)

Milletin değer ve geleneklerine sahip çıktıkları için Bülent Arınç’a da kahkahaya boğulan haziruna da helal olsun! Viagra yerine Manisa’nın Mesir Macunu... Bu Bülent Arınç kesinlikle imam-hatipli değil. Sapkın liseli!...

Satanist olmayan imamlar

[Bursa’da bir imam hatip lisesinin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla düzenlenen programa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Artık imam hatiplerde yine ilkokul, ortaokul, lise var. Yine kademeli, yine yönlendirmeli. 28 Şubat sürecinde kesintisiz eğitimin nasıl çıkarıldığını bilenlerdenim. Nasıl gözyaşı döktüğümüzü, gençliğimizi katletmek için ne tuzaklar kurulduğunu bilenlerdenim. O yüzden sizlerin duası, desteğiyle bugün geldiğimiz nokta zafer noktasıdır. Ne kadar dua etsek azdır’‘ diye konuştu.

‘İmam hatip neslinin altın bir nesil olduğunu’ söyleyen Başbakan Yardımcısı, şöyle devam etti:

“Bu okullarda okuyanlar örnektiler ve bugün de örnek olmaya devam ediyorlar. Hiç mi haylaz olanlar çıkmadı Elbette çıkmıştır. Bugün bir gazetede yazarlık yapan bile o haylazlardan birisidir. Milyonların geçtiği okullardan 3-5 haylaz çıkmaz mı? Bal gibi de çıkar.

Yolunu şaşıran da çıkar. Başka yollara giden de çıkar. Olacak bunlar, ama yüzde 99 ile hedefinden hiç sapmayan ve bu millet sevdalı bir nesil yetişti ve şimdi onlar sayın başbakanımızı, bakanlarımızı, meclis başkanımızı, cumhurbaşkanlarımızı görebiliyorsa, doktor, iş adamı, bilim adamı olarak imam hatiplerde yetişenleri görebiliyorlarsa, onlar çok mutludurlar.

Çok farklı okullarımız var ve bunların hepsi bizim. Ama merhamet edin ki imam hatip gibi okullarımız da olsun. Lise de ne varsa olsun ama ilaveten ‘Bir de şu dersleri alsın’ diye 50 senemiz geçti.

Ama çok şükür bugün, satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, yolsuzluk yapanlar imam hatiplerden yetişmedi. Bu milletin alın terini en güzel şekilde değerlendirenler onlardır yine.’’] (Posta, 02.12.12)

Satanist olanlar ve olmayanlar

Bülent Arınç mantığına göre, satanistler Tevhid-i Tedrisat Kanunu’na uygun olarak kurulan Cumhuriyet liselerinden mezun oluyorlar. İster istemez, kullandığı Aristo mantığını biz de kendisine uygulayacağız: Cumhuriyet’in liselerinden mezun olanlar satanistir. Bülent Arınç da Cumhuriyet’in lisesi mezunudur, o halde o da satanistir! İyi mi?!

Zaten, bir yığın tanığın huzurunda söylediği “Şeyini şey ettiğimin şeyi” vecizesi ile “İbrahim Bey, sana çok lazım” ifşaatı, devletlinin mezun olduğu liseye layık olduğunu gösteriyor.

Cumhuriyet liselerinden kaç tane satanist çıktı ki Bay Bülent Arınç bu okulları satanist fabrikası olmakla itham ediyor? Cumhuriyet liselerinden bazen Bay Bülent Arınç gibi karşı devrimci ve cumhuriyet karşıtı çıktığı gibi, birkaç tane de satanist çıkmıştır.

İmam-hatip okulları, aydın ve cumhuriyet rejimini benimsemiş din adamları, imam ve hatipler yetiştirmek için kuruldu. Bir meslek okuludur!

AKP’nin savunduğu, Bay Bülent Arınç’ın altın nesil fabrikası saydığı imam-hatip okulları Anayasa’ya ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu’na aykırı okullardır. Mezunlarının büyük bir çoğunluğu da AKP’nin İslamcı ideolojisinin militanlarıdır.

Başbakan’ın, bazı bakanların ve yüze yakın milletvekilinin diploması bunun yadsınmaz kanıtıdır.