Faşizm

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bugünkü Alman yönetimini faşizmle suçlamadıklarını, AKP’li Bakanlara getirilen toplantı yasağını böyle nitelediklerini söyledi.

Uygulamayı yapan Alman yöneticiler olduğuna göre, bu uygulamayı faşizm olarak niteliyorsan, suçladığın bugünkü Alman yönetimidir.

İstediğin kadar tevil et, bu lafı ettiniz ve bunun altında kaldınız. Bari dik duraydınız sonuna kadar düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlamanın demokrat olduğunu söyleyen bir yönetime yakışmadığını, düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlamanın, ortadan kaldırmanın faşist, komünist totaliter rejimlere has bir davranış olduğunu söylemeye devam edeydiniz.

HAYIR’A TAHAMMÜL EDEBİLSEYDİNİZ

Tabii bunu söyleyebilmek için kendi ülkenizde söz ve düşünce özgürlüğü önündeki bütün engelleri kaldırdığınızı da gönül rahatlığı ile söyleyebilecek durumda olsaydınız.

Eğer batı demokrasileri bizim için ölçü ise çaresi yoktur. Beğensek de beğenmesek de her türlü düşünceye söz ve örgütlenme özgürlüğü tanımak zorundayız. “Evet”çisine de tanımak zorundayız, “HAYIR”cısına da..

Keşke bu ülkede Anayasa değişikliğine “HAYIR” diyen siyasetçilerin, toplantılarının basılmasına, can ve mal güvenliklerinin tehlikeye girmesine engel olmayı düşünebilseydiniz. Bu faşizan davranışlara en baştan müsaade etmeseydiniz.

“HAYIR” propagandası yapacak siyasilere tahsis edilen salonların elektriğini kesmemeyi düşünebilecek kadar demokrat olsaydınız.

İnsanların niçin “HAYIR” denmesi gerektiğini bilmek hakkı vardır. Zira bilme, öğrenme hakkı bir temel demokratik haktır, temel bir insan hakkıdır. Bu nedenle gerek gazetecilerin ve gerekse siyasilerin görevlerini yerine getirmesine yönelik bir ihlal, bir engelleme sıradan bir suç değildir. Bu kendisini anayasasında “demokrat” diye tarif eden bir ülkenin anayasasına yönelik bir saldırıdır.

Ülkenizde cezaevlerinde düzinelerle gazeteci varken, siyasilerin konuşmaları kaba kuvvetle engellenirken kalkıp da Almanları faşizmle suçlamasaydınız.

Bir kişiye kem söz söylerken, size söylenecek bir söz olmaması için çaba sarf etseydiniz.

Ya da getirmek istediğiniz sistemin tam bir demokrasi olduğunu yasama ve yargının bağımsız olacağını söyleyebilseydiniz.

CIA TÜRKİYE ŞEFİ HENZE İSTEMİŞTİ

Getirmek istediğiniz sistemde, kanunlar toplumun istek ve ihtiyaçlarına göre değil, sizin ve hizipleşmiş grubunuzun ölçüsüz istek ve arzularına göre şekillenecektir.

Bu sistem halk oyundan geçerse, siyasal hayatımız, tamir edilemeyecek, düzeltilemeyecek kadar bozulacaktır.

Kurmak istediğiniz idare, birilerinin istediği, denge ve fren mekanizması olmayan fevkalade totaliter bir idare olacaktır.

CİA eski Türkiye Şefi Paul Bernard Henze, 2006 yılında Beyaz Saray’a sunduğu raporda, “Ülkeyi kuranlar denetim mekanizmasını çok sıkı tutmuşlar. Bunun için mutlaka ve öncelikle yargı ordu, meclis ve hükümeti tek elde toplayan başkanlık rejimine geçilmelidir” demiştir.

Bu şekilde, yürütme yasama ve yargının tek elde toplanmasını, çevreniz sanki bu çok doğru bir şeymiş gibi anlatmaktadır.

Ya neyin ne olduğunun farkında değiller ya da hakikaten çok kötü niyetlidirler. Ama farkında olmadıklarına inanmaya çalışıyorum.

Bugün gelinen noktada Türk siyasi hayatının en büyük eksikliği, ulusal birlik ve siyasi uzlaşma eksikliği, daha da derinleşecektir. Yani getirilmek istenen sistemle, ulusal birlik ortadan kalkacağı gibi, batı demokrasilerinde var olan siyasal uzlaşmaya da artık ülkemizde ihtiyaç kalmayacaktır.

Tek ölçüt iktidarlar Amerikan çıkarlarına uygun davranıyor mu davranmıyor mu, olacaktır.

Eğer uygun davranıyorlarsa beis yoktur. Bu ülkede iktidarı ele geçirenler her istediklerini yapacaklardır.