Minderde kaos (2)

ŞAMPİYON olacaksa, Rıza Kayaalp gibi olmalı! Her şampiyonluğundan sonra devletimizin kendisini köyünden alıp yemeğinden eşofmanına karşıladığını söyleyip, aldığı onlarca şampiyonluğun bile bu desteği karşılayamadığını belirtiyor. Bu vefa ve yurt sevgisi, tüm sporcularımıza örnek olmalı. Kayaalp, Avrupa şampiyonluğunu 11'inci kez kazandıktan sonra da, Dünya Şampiyonluğu’nu 5'inci kez kazandıktan sonra da; o bir dakikalık şampiyonluk konuşmasında SMA hastası Eslem Fatma'dan bahsetti. Sadece gözleriyle hayata bağlanan Eslem için bundan daha güzel moral olur mu? Eslem'in ablasına kardeşinin bakımı için teşekkür etti. Bu teşekkür, fedakâr bir ablaya tüm yorgunluğunu unutturmaz mı? Kayaalp'in kazandığı altınlar, müzeye konulacak bir maden parçası olarak kalmıyor, ülkemizdeki tüm SMA hastalarına umut oluyor.

Kayaalp'in rakiplerine direnci, SMA hastalarının hayata direnci oluyor. Kayaalp rakiplerini her tuşladığında, SMA hastaları da hastalıklarını tuşlayabileceğinin umudunu yaşıyor.

ŞAMPİYON İLE KAVGALI BAŞKAN OLMAZ

Cumhurbaşkanı, Adar ile telefon görüşmesinde, Taha Akgül'ü de sordu. Taha, dünya şampiyonu olarak bu ilginin karşılığını verdi. Taha Akgül'ün şampiyonluk konuşmasını da anca bir şampiyon yapabilirdi. Şampiyonluğu federasyona rağmen aldığını, şampiyon olduğu için üzülenler olduğunu belirtti. Büyüklerde ya da gençlerde her madalya kazandığımızda objektiflerde görünen federasyon başkanı Şeref Eroğlu'nun Taha'nın şampiyonluğunda gözükmemesi Taha'nın haklı olduğunu gösteriyor. 

Taha, 12 yıllık hocası Abdullah Çakmar'a sahip çıkarak vefakarlığını gösterdi. Şeref Eroğlu görevine devam etmek istiyorsa, Taha Akgül'e sahip çıkmalı. Tekvando Federasyonumuz, 2 dünya ve 2 Avrupa şampiyonluğu bulunan; Universiade'dan İslam Oyunları'na, Akdeniz Oyunları'ndan Gençlik Şampiyonalarına, Grand Prixlerden Grand Slamlara birçok şampiyonluğu olan İrem Yaman'a tekvandoyu bıraktırarak beceriksizliğini kanıtladı. Şeref Eroğlu, zor yetişen şampiyonlarımıza karşı benzer bir güç denemesi yaparsa, yerinde kalamaz. Türkiye'de güreş tekvando değildir. Tekvando Federasyonumuz yönettiği sporun adını daha Türkçe yazmaktan aciz, kimseden ses çıkmıyor.

Buse Tosun, Dünya Şampiyonası'nda da yine hatalı hakem kararları sonucunda madalyayı kaçırdı. Buse'nin ülkemize kazandıracağı daha çok madalya var.

Son bir ay içinde güreşte iki Dünya Şampiyonası izledik. Gençlerimizle 2 gümüş ve 6 bronz, büyüklerde 4 altın ve 3 bronz kazandık. Kazandığımız madalyalarla gururlanırken farklı yenilgilerle üzüldük. Güreşte başarı, bu farklı yenilgiler sona erdiğinde gelecektir.