Müşterek avarya
FEDERASYONLARIMIZ Türkiye'de neden organizasyonlar düzenler ki? Dünya Gençler Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Lig Turnuvası İstanbul'da düzenleniyor. 8 ülkenin genç milli takımı bu şampiyona için İstanbul'da. Şampiyonayı birinci bitiren ülke 2B ligine çıkacak. Dünyanın her tarafından 7 ülkeyi misafir ediyoruz. Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kırgızistan, Bosna Hersek, İsrail ve Bulgaristan genç milli takımları da İstanbul'da. Neyse ki turnuvadaki tüm maçları Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Youtube sayfasından yayınlıyor. Peki bir sürü spor kanalımız nerede? Değil canlı yayını, haberine bile rastlamadım.
Buz Hokeyi gibi dünyada izleyeni fazla olan bir sporda oynanan milli maçların ulusal kanallarda canlı yayını neden olmaz? Buz Hokeyi Ligimizi yayınlayan kanal yayınlar diye ümit etmiştim. Çeyrek final maçlarına kadar tüm maçlar sadece Youtube kanalından yayınlandı. Haftanın geri kalanında yarı final ve final maçları yayınlanacak mı? Henüz kimseden ses çıkmadı.
BOŞ TRİBÜNLERLE OLİMPİYATA ADAY OLUNMAZ
İstanbul'un Olimpiyatı hak etmediğini çok yazdım. İstanbul'da 8 milli takım mücadele ediyor. Medyamız ilgisiz, anlaşıldı. Bari tribünler dolu olsun, değil mi? Zeytinburnu'ndaki salon bomboş. Her oyuncumuzun birkaç akrabası ve arkadaşı gelse, sanki tribün daha dolu olur?
Ülkemizdeki çoklu spor organizasyonlarının tamamı İstanbul dışında organize edildi. İzmir'de, Samsun'da, Trabzon'da, Mersin'de, Erzurum'da, Konya'da… Başımıza geleceği biliyoruz ve İstanbul'da hiçbir çok sporlu organizasyon düzenlemiyoruz. Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahibi olmakla spor şehri olunmaz!
ERZURUM'U YAYINLAMAYI UNUTMAYIN
Kış sporlarında her zaman olduğu gibi sürpriz başarılar çıkaramadık. İskoçya'da mücadele eden 18 Yaş Altı Buz Hokeyi Kadın Milli Takımımız Meksika'yı geçerek küme düşmedi, 6 ülke arasında 5. oldu. ABD'deki Dünya Kış Üniversite Oyunları'na 3, Venedik'te düzenlenen Avrupa Kış Gençlik Oyunları’na 24 sporcu ile katıldık. Madalya kazanamadık. Her seferinde sporcu sayımız artıyor. 11 Şubat'ta Erzurum'da başlayacak Dünya Okul Federasyonu Kış Oyunları'nda madalyaya ulaşacak mıyız?
GENÇ ATLETLERLE UMUTLANDIK
Ocak ayında atletizmde umutlandık. Adı bu köşede daha önce geçen 4 gencimizi takip etmeye devam edeceğiz. Dört sene önce Fransa'da olduğu gibi, bu sene de İspanya'da 23 Yaş Altı Akdeniz Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın alamadık, 3 adım atlamada Batuhan Çakır'ın bronzu ile teselli bulduk.
Bursa'da yapılan büyükler atletizm yarışlarında gençlerimizle heyecanlandık. 400 metrede Edanur Tulum yıldızlarda dünyanın en iyi, gençlerde 4. iyi derecesini koştu. Ayetullah Demir ise 60 metrede gençlerde dünyanın en iyi 4. derecesini yaptı. Ayça Fidanoğlu, 1.500 metrede yıldızlarda bu yılın dünyadaki en iyi derecesini koştu. Yaşları ilerledikçe bu gençlerimiz rakiplerinden geriye düşmesin!
KURTULMAK ÖNEMLİ
Futbolda ara transfer döneminde birçok takımımız yine yeni yabancıları kadrolarına almak için bazı yabancılarından kurtulmaya çalıştı. Bu çalışmayı gemi nakliyatındaki müşterek avarya hasarlarına benzetirim. Gemide batma tehlikesi varsa, kaptan gemideki en değersiz malları denize atar. Bu sayede gemi hem batmaktan kurtulur hem de daha hızlı gider. Bunu gemide kaptan, futbol kulübünde de teknik heyet ve yöneticiler yapıyor.
İlkelerinde daha emin adımlarla ilerleyebilmek için, siyasi partiler de en değersiz mallarından kurtulmalı. Bu hafta, sosyal medyada kurgulanmış bir görüntüyü Taliban askerlerine aitmiş gibi gösterip Vatan Partisi'ne saldıranların düzeyini gördüğümde, kaptan iyi ki gereğini yapmış diye düşündüm.