Trump'un yeni silahı: Mezhep savaşı

Ilımlı İslam söylemlerinin amacı, terörist ve terörden uzak bir İslam dünyası yaratma maskesi altında, kıblesi ABD olan bir İslam dünyası oluşturmaktı.

Ortadoğu ülkelerinin kıblesini ABD'ye dönüştürebilmek için başlatılan BOP ( Büyük Ortadoğu Projesi) ve bu maksatla yaratılıp kullanılan terör grupları ile arzulanan sonuçların alınamayışı ABD yönetimi yeni bir stratejiye “Mezhepler Savaşı” na yöneliyor.

Aslında ABD nin bu stratejisi için alt yapı 2015 lerde atılmıştı.

Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kullanılmak üzere Aralık 2015'de kurulan İslam Ordusu'nda Türkiye dahil 34 İslam ülkesi var.

Kulağa ne hoş geliyor değil mi?

İslam ülkeleri teröre karşı birleşiyorlar, müşterek ordu kuruyorlar. Şimdi bu müşterek orduya katılan 34 ülkeye bir göz atalım.

Hemen hepsi Sünni nüfusun ağırlıkta olduğu Müslüman ülkesi. Müslüman ülkelerinin terörle en çok boğuştuğu Ortadoğu’da başta İran olmak üzere Irak, Suriye bu orduda yer almıyor.

Nedeni çok basit Suudi Arabistan önderliğinde Sünni orduyu kurduran ABD nin amacı Şii İran’a ve Suriye’ye karşı bu orduyu kullanmaktır. Nitekim Trump Suudi Arabistan ziyaretinde İran’a ver yansın etti.

ABD nin Suudi Arabistan ile 350 milyar dolarlık silah anlaşmasını şaşkınlıkla öğrendik. 350 milyar dolar ile bugün Türk Silahlı Kuvvetleri gibi iki ordu kurulur. Suudi Arabistan neyin tehdidi altında da bu kadar silahlandırılıyor? Kurulduğundan beri kim saldırmış kim topraklarına göz dikmiş?

Bunun tek bir cevabı var İslam Ordusu adıyla kurulan Sünni Orduyu teçhiz etmek ve mezhep kavgası ile İran’a ve Suriye’ye karşı kullanmak.

İslam içindeki bu kadar mezhep düşmanlığı beni diğer dinlerde durum nedir diye şöyle bir tarih gezintisine çıkardı.

Hıristiyanlık: Katolik-Protestanlık - Ortodoks üç mezhep. 600 yıl önce Katolik ve Protestanlık savaşı. O günden beri de mezhep savaşı yok.

Musevilik : Muhafazakar Yahudilik-Ortodoks Museviliği-Reformist Yahudilik- Yeniden Yapılanmacılar olmak üzere dört mezhep var. Bunlar arasında kanlı bir savaş olmamış.

Budizm: Hinayana- Mabayana olmak üzere iki mezhep var. Bunlar arasında da kanlı bir mezhep savaşı olmamış.

Neden Müslümanlar arasında özellikle Ortadoğu’da mezhep çatışmaları ?

Sorunun cevabı açık ve nettir: Emeperyalizmin doymak bilmeyen midesi. Dünya petrollerinin %56 sı Ortadoğu’da. Dünyanın 1'nci petrol üreticisi Suudi Arabistan, 2'nci Kanada, 3'ncü üreticisi de İran'dır

ABD yıllardır İran’ı kontrol altına almak için çabalamaktadır. Sadece İran petrolleri değil özellikle de Hürmüz boğazı ABD açısından son derece önemlidir. Çin’in petrol ihtiyacının %44 ü Hürmüz boğazından (S.Arabistan-İran- Kuveyt – Birleşik A.Emirlikleri-Umman) sağlanmaktadır. ABD ne yapıp edip burayı kontrol ederek devleşen Çin’in boğazını sıkmaya çalışmaktadır.

Dünya dengeleri nedeniyle İran ile doğrudan çatışmaya giremeyen ABD bu iş için Suudi Arabistan önderliğinde kurdurduğu İslam Ordusu'nu kullanacaktır. Sünni Arabistan liderliğinde Sünni koalisyon güçleri ile Şii İran’a mezhep savaşı.
Sam amca hem silah satıp para kazanacak hem de elini oynatmadan İran’ı kontrol edecektir.

Maalesef bu tuzağın içine Türkiye’de çekilmeye çalışılıyor.

Türkiye Ortadoğu’da liderliğini mezhep kavgalarında taraf olarak değil mezhep kavgaların önleyerek ortaya koymalıdır. Bunun da ilk ve önemli adımı İran ile işbirliği ve Suriye ile barış masasına oturmaktır. ABD oyunu böyle bozulur. Müslüman kanı akıtılması böyle önlenir. Erdoğan bunu başarabilir ise İslam alemine çağın hizmetini yapmış olacaktır.

.