Ulusal Kanal’da spor bülteni

Yeni bir program ile ekrandayım. Ulusal Kanal’da her perşembe günü saat 18.00’de haftanın önemli spor gelişmelerini 20 dakikada “Spor Bülteni”nde özetleyeceğim. Ülkemizi temsil eden sporcular ve takımlara öncelik vereceğim. Türk bayrağını göndere çektiren nice sporcumuz spor kanallarında yer bulamıyor. Geleceğin yıldızları için de; Ulusal Kanal olacak. Ülkeleri için yarışırken bilecekler; hiç kimse görmese bile onların başarısını Ulusal Kanal görecek. Ulusal Kanal izleyicileri geleceğin Olimpiyat Şampiyonlarını ilk öğrenecek. Ulusal Kanal, geleceği göstermeye devam ediyor.

GENÇLERDEN ONLARCA MADALYA

Bu Perşembe, Spor Bülteni’nde gençlerimizin başarısını konuşacağız. Avrupa U23 Kürek Şampiyonası’nda 3 Altın 2 Gümüş 2 Bronz kazanarak madalya sıralamasında ikinci olduk. Avrupa Gençler Judo Şampiyonası’nda 1 Altın 1 Gümüş ile madalya sıralamasında beşinci olduk. Dünya U20 Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbestte 2 bronz ile yedinci, erkekler grekoromende 2 gümüş 2 bronz ile üçüncü, kadınlarda 2 gümüş 2 bronz ile altıncı olduk. Avrupa U20 Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda altıncı olup önümüzdeki yıl Çin’de düzenlenecek U21 Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Avrupa U19 Erkekler Su Topu Şampiyonası’nda 3 galibiyet 3 yenilgi ile onuncu, Avrupa U19 Kadınlar Su Topu Şampiyonası’nda 5 galibiyet 2 yenilgi ile on üçüncü olduk. Beş atletle katıldığımız Dünya U20 Atletizm Şampiyonası’nda bir yedincilik alarak elli sekizinci olduk. Gençlerimizin bu başarılarının ayrıntılarını Spor Bülteni’nde konuşacağız. Adını anacağımız onlarca gencimiz olacak.

Davis Kupası’nda Avusturya’ya kaybetsek de, son yıllarda Dünya Grubu’na kadar çıkmamız tenisimizin üzerinde bir başarı idi. Umarım şubat ayındaki playoff karşılaşmasında Dünya Grubu’nda kalmayı başarırız.

YENİ SPOR KANALI

Ulusal Kanal’da ben yeni bir programa başlarken, yeni bir spor kanalı da yayına başladı; Haber Türk Spor. Daha çok yine tartışma programları ile dikkati çekse de farklı bir kanal olacağa benziyor. Özellikle Mustafa Denizli’nin konuk olacağı Köşe Vuruşu dikkat çekici olacaktır. Sadece sportif başarıları ile değil ahlaklı duruşu ile de bugünkü spor insanlarının Denizli’den öğreneceği çok şey var.

Haber Türk Spor’un bir başka yayınının konuğu Eren Eğilmez idi. Benim 4 sene önce yazdığım “47 Yıl Önce Bugün” yazımı tüm ayrıntıları ile programda incelediler. Şili’nin efsanevi oyuncusu Carlos Caszely özelinde Şili’deki askeri darbeyi ve FİFA’nın bu Amerikancı darbede nasıl taraf olduğunu anlattığım bir yazı idi. Dünya Kupalarının ilk kırmızı kartını Doğan Babacan’dan gören Caszely ülkesini Pinochet’den kurtaran reklamın da baş oyuncusu oluyordu. Birkaç kez Eren Eğilmez dosyayı kendisinin hazırlamadığını ve bilgileri bir yazıdan aldığını söyledi. Hatta, Haber Türk Spor’da bu yazarların konuk da olabileceğini belirtti. Bu samimi bilgi paylaşımı için teşekkür ederim. Keşke bilgileri aldığı yazının yazarını da söyleseydi. Yine de, önemli değil… Bu yazıları adım yayılsın diye değil, bilgiler yayılsın diye yazıyorum.

Yoksa daha önce Tim Thorpe, Jesse Ventura, Dong Fangxiao, Hend Zaza, Zekiye ve Hüseyin ve daha yazılarımda tanıttığım birçok kahraman hakkında sonra birçok yazı okudum. Youtube videosunu bile çekmişlerdi. Hiçbirinde Eren Eğilmez’in isim vermeden de olsa gösterdiği incelik yoktu. Bu yazılarda adımı göremesem bile, yazılarımın okunduğu için mutlu oluyorum.

Ne yazık ki, basınımızda referans gösterme alışkanlığı yok. Türkçeden Türkçeye çeviri yapan yazarlarımız var. Önemli değil, yeter ki yazsınlar.

Programda Eren Eğilmez’in dosyayı kendisinin oluşturmadığını söylemesi bile, büyük incelikti. Bir de, Aydınlık’ın değerli yazarı dostum Savaş Eskigülek var. O kadar zarif ki, ortak bir gözlemimiz olduğunda bile, benim yazımı referans olarak yazısına ekliyor. Aydınlık yazarı emeğe saygıyı biliyor.

Perşembe akşamları 18.00’de Spor Bülteni’nde buluşmak üzere…