Ali Babacan'dan ABD tarafından fonlanan Medyascope'a övgü
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı tarafından fonlanan Medyascope’u öve öve bitiremedi. Babacan, ABD tarafından fonlanan kanal için “Özgür medya demokrasinin ana taşıyıcılarından birisidir. Medyascope’un yayın çizgisini tebrik ediyoruz” dedi.
Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu Medyascope’a konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kanalın İstanbul Maslak’taki yeni stüdyosunu gezdi.
ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı tarafından Türkiye’de fonlanan medya kuruluşlarının başında gelen Medyascope için Babacan, “Özgür medya, bağımsız medya demokrasinin ana taşıyıcılarından birisidir. Medyascope’un yayın çizgisi de gerçekten tam o bağımsız ve özgür çizgiye yakışan çizgidir. Tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz” dedi.
BABACAN’IN ÖVDÜĞÜ
MEDYASCOPE ABD’DEN 476 BİN DOLAR HİBE ALDI
ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı’nın internet sitesinde Medyascope için “Tarafsız, ana akım haber yapımcılığı ve yayıncılığı” nedeniyle “destek” verildiği yazıyor.
ABD merkezli vakıftan para alan o kuruluşlar hangileri
CHREST FOUNDATİON NEDİR?
Chrest Vakfı, 1999 yılında gazeteci ve yazar Jeff Jensen ve Lou Anne King Jensen tarafından Teksas, Amerika’da kuruldu. Bağışçılık geleneği olan ailelerden gelen Jeff ve Lou Anne Jensen; ABD’de dezavantajlı çocuklar, diyabet araştırmaları ve sosyal girişimler gibi alanlara yönelik mali desteklerine 2001 yılında uluslararası bir boyut katarak Türkiye’deki STK’lara mali ve teknik destek vermeye başladı.Türkiye ile ailece yaptıkları bir seyahat ve Mısır’da katıldığı bir uluslararası toplantı sonucunda tanışan Chrest Vakfı kurucusu ve başkanı Lou Anne King Jensen, vakfın mali desteklerini Türkiye’ye yönlendirme kararını şöyle açıklamaktadır:
“Vakfımızın kaynakları sınırlı olduğundan, var olan kaynakları birden çok ülkeye dağıtmak yerine tek ülke üzerinde yoğunlaşmanın daha etkili sonuçlar yaratacağını düşündük. Desteklerimizi tek bir ülkeye yönlendirerek ülkenin dinamiklerini daha iyi anlayabileceğimize, o ülkede yaşayanlarla daha yakın ilişkiler kuracağımıza ve toplum tarafından belirlenen sosyal hedeflere ulaşılmasına daha fazla katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”