Rusya ABD ile böyle dalga geçti: Diplomatlarınıza zam yapın

Rus Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinde görevli bir diplomatının alkollü şekilde sokaklarda gezip, büyükelçilik binasına girmeye çalıştığına dair güvenlik kamerası görüntüleri paylaşıldı.

This browser does not support the video element.

Ayakta zor duran bu kişi, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde çalışanlardan biri. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise bu görüntüler üzerinden ABD Dışişleri ile alay etti.

Rus Dışişleri'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda yer alan video, "Moskova'daki ABD Büyükelçiliği'nin bir çalışanı, rejimle tüm gücüyle mücadele ediyor" ifadeleri ile başlıyor. Videoda sarhoş kişinin 10 Temmuz 2022'de sabaha karşı 5'te elçiliğe dönmeye çalıştığı anlar yer alıyor. Kimliği açıklanmayan ve elçilik çalışanı olduğu iddia edilen kişinin düz yolda yürüyemeyecek kadar sarhoş vaziyette olduğu görülüyor. Elçiliğin kapısına kadar ulaşan çalışan, bir türlü içeri giremiyor. Daha sonra binayı koruyan Rus bir polis, çalışana kimliğini soruyor. Tüm bu anlar ise civardaki güvenlik kameraları tarafından kaydediliyor. Video, çalışanın elçilik kapısından dönmesi ile son buluyor.

Videoyu paylaşan Rus Dışişleri, ABD Dışişleri'ne bir çağrı yaptı. Paylaşımda, "Çalışanlarının maaşlarını Rusya Dışişleri çalışanlarınınkine çıkarma çağrısı yapıyoruz. Burada katlanılamaz şartlarda çalışıyorlar. Bizimle mücadele etmek gerçekten yorucu" ifadeleri kullanıldı.