Bebeğe bal verilir mi?
Mevsim sonbahar. Türkiye’de güz bolluğu. Üzüm, incir, ceviz, fındık, fıstık… Arıcılar kovanlardan balları çoktan çıkardı. Anadolu yöresel ballar yurdu. Çeşit çeşit kestane, ıhlamur, kekik, çiçek ve çam balları. Son zamanlarda medyadaki sahte bal haberleri insanları endişelendiriyor.
Bal, yüzlerce yıldır tadı ve tıbbi özellikleriyle hep rağbette. Herkesin bildiği "Balayı" (Honeymoon) teriminin kökeni de gelin ve damadın evliliklerinin ardından doğurganlık amacıyla bal tüketmelerinden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Bal, arılar tarafından çiçeklerin nektarından yapılan doğal bir ürün. Geleneksel tıpta her zaman gözde. Balın besin değerleri kısaca; bal sadece bir şekerli gıda değildir. Çok zengin besin öğeleri içeren karmaşık bir maddedir. Bal deyince içinde;
Yazının Devamı