2022-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-DUS) ve 2022-Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2022-STS Diş Hekimliği) başvuruları bugün itibarıyla başladı.
16 Ekim tarihinde uygulanacak olan 2022-DUS ve 2022-STS Diş Hekimliği sınavları için başvurular alınmaya başladı.
DUS BAŞVURUSU NE ZAMAN?
Sınava başvurular, 26 Ağustos – 05 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak.
DUS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.
DUS ÜCRETİ NE KADAR, NERDEN YATIRILACAK?
DUS ücreti 2022 yılı için 310 TL olarak açıklandı.
(Ücret ödeme için son gün, 6 Eylül 2022)
Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik/Y.U. Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.
DUS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitim Sınavı, 16 Ekim 2022 tarihinde saat 10:15 başlayacak. Sınav toplamda 150 dakika sürecek.
Adayların, sınav günü saat 10.00’a kadar sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Durumları aşağıdaki maddelere uyan adaylar 2022-DUS’a başvurabilirler:
a) Diş tabibi olmak ya da bu alanda (Diş Hekimliği alan kodu 6366) eğitime devam ediyor olmak.
b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.
c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.
ç) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.
Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS)’na yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.
BAŞVURU KILAVUZLARI
2022-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-DUS) Başvuru Kılavuzu