Berlin başta Patriot savunma sistemleri olmak üzere Ukrayna'ya halihazırda birçok silah teslim etmişti.
Stempfle, ülkenin kendi savunma yeteneklerini güçlendirmesi ve Avrupa müttefiklerinin "iyi konumlanmış" olduğundan emin olması gerektiğini vurguladı.
Almanya, 2022'de Ukrayna çatışmasının tırmanmasından bu yana Kiev'in en önemli destekçilerinden biri oldu ve Alman hükümetine göre ülkeye yaklaşık 44 milyar avro (47 milyar dolar) tutarında önemli askeri ve mali yardım sağladı.
Yardıma Leopard tankları, Panzerfaust 3 tanksavar roketleri, Stinger uçaksavar füzeleri ve Gepard uçaksavar kundağı motorlu zırhlı araçlar dahildi.
Stempfle'nin açıklamasının gelecekteki Alman askeri yardım teslimatları açısından ne anlama geleceği belirsiz.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan desteğini kesmesinin ardından Kiev'i, Ukrayna ordusunu savaş alanında “felç edebilecek” zorluklar bekliyor.
Ukrayna'ya silah satışını askıya alma kararı muharebe tankları, uzun menzilli füzeler ve hava savunma sistemleri gibi kritik sistemleri de içeriyor.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt çarşamba akşamı Washington'ın, ABD'nin Kiev'e yaptığı yardımı sürdürüp sürdürmeyeceğini gözden geçirmek üzere durdurduğunu söyledi.
CIA Şefi John Ratcliffe de aynı gün Washington'ın Kiev ile tüm istihbarat paylaşımını durdurduğunu açıkladı.
Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu perşembe günü, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardımları ve istihbarat desteğini durdurma kararının sahada olumsuz etkilerinin olacağını kaydetti. Kiev'e istihbarat sağladıklarını duyurdu.
Zelenskiy gelişmelere paralel olarak Ukrayna'nın dış destek olmaksızın savunmasını sürdürme kabiliyetinin sınırlı olduğunu belirterek, dış askeri yardımların askıya alınmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.