O daha 7 yaşındayken, "Canım benim, bitanem" dediği Atatürk'e 6 Ağustos 1929'da çiçek vermiş ve yakından görmüştü.
Macide'yi süsler püslerler. Macide Atatürk'ün yüzüne bakınca sözlerini unutur ve utancından altına kaçırıverir.
Atatürk onu kollarına alır kaldırır, “Benim kızım olur musun?” diye sorar.
Evine dönünce, Macide diş fırçası ve geceliğini alıp kapıya yönelirken babası “Ne o, bizi bırakıyor musun?” diye sorunca gidemez.
Tanır’ın yakın dostu tiyatro eleştirmeni ve tiyatro sanatçısı Gülşen Karakadıoğlu, o fotoğrafın hikâyesini anlattı.
Fotoğrafın Pendik’te çekildiğini belirten Karakadıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılamak üzere bulunanlar arasında babası ve ailesiyle birlikte bir kız çocuğu da vardı. Şiir okumaya başladığında küçük bir kaza yaşanır.
Öyle heyecanlanmıştır ki! Ama Gazi Mustafa Kemal onu çok sever, kucaklayıp havaya kaldırır. Zaten ne olduysa o sırada olur!” diye konuştu.
MACİDE TANIR KİMDİR?
Cumhuriyet tarihinin yetiştirdiği en önemli kadın tiyatro sanatçılarından Macide Tanır 1922’de doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro ve Opera Bölümünü’nden sınıf atlayarak 3 yılda mezun olan Tanır yüksek lisans sonrası 1943 yılında Devlet Tiyatroları’na katıldı. 1985 yılına kadar sahnelerde kaldı. Sanat yaşamı boyunca sayısı 50’yi aşan dünya tiyatro edebiyatının seçkin eserlerinin başrollerini oynadı. TV seyircileri ise, kendisini, Şehnaz Tango dizisinde Şehnaz’ın annesi olarak tanıdı. 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldı. “Tiyatronun Cadısı” isimli bir anı kitabına imza attı. Sanat hayatında 65 ödüle layık görülen 2013 yılında, 91 yaşında, hayatını kaybettiğinde tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı’na bağışladı.