1. Lahana
Lahana, son derece besleyici ve çok yönlü bir yeşil sebzedir. Vitaminler, mineraller, lif, antioksidanlar ve güçlü bitki bileşikleri ile doludur.
2. Brüksel Lahanası
Brüksel lahanası küçük olmasına rağmen etkileyici miktarda besin içerir. Mükemmel bir K vitamini kaynağıdırlar. 1 bardak pişmiş Brüksel lahanası günlük önerilen alım miktarının %137'sini içerir. Brüksel lahanası ayrıca A, B ve C vitaminleri ile manganez ve potasyum mineralleri açısından da harika bir kaynaktır.
3. Havuç
Havuç, vücutta A vitaminine dönüştürülebilen mükemmel bir beta-karoten kaynağıdır. Bir büyük havuç (72 gram) günlük önerilen A vitamini alımının %241'ini içerir. A vitamini göz sağlığı için gereklidir ve ayrıca bağışıklık fonksiyonu ve uygun büyüme ve gelişme için de önemlidir.
4. Pazı
Pazı sadece soğuk havaya dayanıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda kalorisi çok düşük ve besin değeri yüksektir. Aynı zamanda iyi bir C vitamini, magnezyum ve manganez kaynağıdır.
5. Kırmızı Lahana
Lahana, serin havalarda yetişen turpgillerden bir sebzedir. Hem yeşil hem de kırmızı lahana son derece sağlıklı olsa da, kırmızı çeşidi daha yüksek bir besin profiline sahiptir.
Bir kase çiğ kırmızı lahana günlük önerilen C vitamini alımının %85'ini ve yüksek miktarda A ve K vitaminlerini içerir. Aynı zamanda iyi bir B vitamini, manganez ve potasyum kaynağıdır.
6. Turp
Turplar B ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum açısından da zengindir. Biberli tatları, izotiyosiyanatlar adı verilen ve birçok sağlık yararıyla bağlantılı olan özel bir grup sülfür içeren bileşiklere atfedilir. Bu güçlü bitki bileşikleri vücutta antioksidan görevi görerek iltihaplanmayı kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
7. Maydanoz
Sadece 28 gram maydonoz, günlük önerilen K vitamini alımını karşılar ve günlük önerilen C vitamini alımının yarısından fazlasını içerir. Ayrıca A vitamini, folat, demir, kalsiyum ve potasyum ile yüklüdür.