Vatan Partisi'nin öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanında üretici, esnaf ve girişimcileri buluşturan Üretim Devrimi kurultayları devam ediyor. İstanbul Bahçelievler'de Doğu Perinçek'in de katılım sağlayacağı Bahçelievler Üretim Devrimi Kurultayı'nda esnaf ve KOBİ'lerin sorunlarına çözüm arandı.
Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yanı sıra Tüm İşveren Sendikaları Kon.Gnl. Bşk. Yard. Serdar Özaltın, Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başk. Ümit Şuvak, Kadın Kooperatifleri Başkanı Emine Seyhan, Ünye Çiğdem Köyü Kültür ve Yardımlaşma Der. Bşk. Murat Güney ve İstanbul Muhtarlar Birliği Başkanı Selami Aykut katıldı.
İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlanan kurultayda ilk sözü alan Tüm İşveren Sendikaları Kon.Gnl. Bşk. Yard. Serdar Özaltın, iş yerlerindeki verimliliğin artırılması gerektiğini belirterek "Paranızın kuvvetli olması için, üretiminizin çok iyi olması gerekiyor." dedi.
Bahçelievler Kadın Koop. Bşk. Emine Seyhan ise konuşmasına başlamadan önce Doğu Perinçek'e Atatürk'ün silüetinin yer aldığı bir tablo hediye etti.
Daha sonra söz alan Seyhan, "Eğer kadınımızın sosyo-ekonomik özgürlüğünü sağlarsak, ülke ekonomisi de, kadın cinayetleri de çözülür. Bizim sesimizi duyurduğunuz için Başta Genel Başkanımız Doğu Perinçek olmak üzere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.
Döviz kurlarının yükselişinin esnafı derinden etkilediğini belirten Ünye Çiğdem Köyü Kültür ve Yardımlaşma Der. Bşk. Murat Güney, konuşmasında "Esnaf olarak döviz kurlarından ötürü yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Maalesef üreten bir toplum olmadığımız için dışa bağımlılığımız had safhada. Yaptığımız zamlara rağmen kazancımız artmıyor." ifadelerine yer verdi.
Doğu Perinçek'in konuşmasından satır başları şu şekilde:
Üretim odaklı bir ekonomi Türkiye için temel meseledir. Zamanında üreticiyi 'kambur' ilân etmek, üretimde tıkanıklıklara sebep olmuştur.
Türkiye tarımda eskiden ihracat yaparken, bugün tarım ürünlerini ithâl eder durumda olduğumuzu görüyoruz. Çözüm; tasarruf-yatırım-istihdam-üretim-adil paylaşım.
Milli kaynakların harekete geçirilmesi birincil, uluslararası plânda yüksek faizler ödemeden, üretimle ödenebilecek kaynaklar sağlamak tasarrufun iki anahtarı olarak görülebilir.
Üreticiyi koruyan bir gümrük politikası izleyeceğiz. Gümrüklerimizle yerli üreticiyi koruyacağız. KİT'leri yeniden canlandıracağız ki kendi ürettiğimiz malleri kamu eliyle işleyelim ve dış pazarlarda kabiliyet kazanalım.
Ülke kaynaklarıyla KOBİ'lerimizi, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizi ve üreticilerimizi destekleyeceğiz.
Türkiye enerji konusunda büyük sorun yaşıyor. Bu sorunu çözene kadar kısa vadede enerji güvenliği lazım. Türkiye kendisine bu ekonomik yıkımı dayatan Atlantik sistemine bağlı kaldığı sürece komşularıyla da arası bozulacaktır.
Dünya ekonomisinin ağırlığı Asya’ya yönelmiş durumda, Türkiye dünyaya barışı getirecek Asya uygarlığının ön mevziinde.
Türkiye dış politika olanaklarını değerlendirmeli, komşularıyla ilişkilerini geliştirmeli.
Suriye, Irak, İran, Çin ve Rusya ile iyi politikalar enerji fiyatlarının ılımlı olmasına hizmet edecektir.