TİM Show Center’da düzenlenen ilk tören sonrasında İnanoğlu’nun naaşı Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde getirildi. ‘Bay sinema’ lakaplı usta yapımcı ve yönetmen için Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Düzenlenen cenaze törenine; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Celal Adan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılar Orhan Gencebay, Nuri Alço, Kerem Alışık, Hülya Avşar, Ali Koç gibi isimlerin bulunduğu birçok kişi katıldı.
Türker İnanoğlu’nun eşi Gülşen Bubikoğlu, oğlu İlker İnanoğlu, kızı Zeynep İnanoğlu ve damadı Cüneyt Özdemir, gelen taziyeleri kabul etti.
Sanatçı Orhan Gencebay, tören öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada İnanoğlu'nun tam bir sinema insanı olduğunu belirterek, "Harika bir insandı. Sinemada bu denli izler bıraktı. Tanrının emriyle göçtü. Allah gani gani rahmet eylesin. Hepimize sabırlar versin." dedi.
Usta sinemacının oğlu İlker İnanoğlu üzüntüsünü, "Herkesin dediği gibi bir devir bitti. İmparator geçti, Yeşilçam'ı kuran adam gitti. Büyük bir değer kaybetti Türkiye. Onun mirasını elimizden geldiği kadar yaşatacağız. Her şeyi yapacağız." sözleriyle dile getirdi.
Oyuncu Kerem Alışık da çok üzgün olduğunu ve İnanoğlu'nu çok özleyeceğini aktararak, "Sinemamızı kaybettik. Sinema da sinemasını kaybetti bence. Türker Ağabey, benim baba yarım, çocukluğum, gençliğim, sinemalarımdı. Yaşamını sinemaya verdi, gitti. Sinemayı terk etti, sinema salonlarından ayrıldı." değerlendirmesini yaptı.
Oyuncu Zafer Ergin ise sinemanın bir ustasını kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirerek, "Beraber çalışırdık. Çok acı bir gün. Allah sevenlerine ve hepimize kuvvet versin. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.
Cenaze namazının ardından İnanoğlu'nun naaşı dualarla omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. İnanoğlu'nun cenazesi Kanlıca'daki aile mezarlığında toprağa verildi.
TÜRKER İNANOĞLU HAKKINDA
Bay Sinema’ Türker İnanoğlu 18 Mayıs 1936'da Karabük'te dünyaya geldi. 1960 yılında ‘Erler Film’ film yapım şirketini kuran İnanoğlu, Yeşilçam’ın birçok önemli ismiyle de çalıştı ve 200’ün üzerinde filmin yapımına imza attı. 1979 yılında kurduğu Ulusal Video Film Anonim Şirketi ile Türkiye’de video çağını başlatan isimlerden biri olan İnanoğlu, Türkiye'de ilk kez video kaset dağıtımını da başlattı. İnanoğlu, bir dönem Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından olan ATV’nin de yönetim başkanlığını da yapmıştı. Beyoğlu Atlas Sineması ve Şişli Kent Sineması’nın da sahibi olan İnanoğlu 2005 yılında ise TİM Show Center’ı açmıştı.
(AJANSLAR)