Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 6. Acı Ot Festivali başladı.
Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve OYDER iş birliğiyle Ortakent Köyiçi’nde gerçekleşen festivalde, Bodrum’a özgü doğal otların tanıtılması ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılması amaçlandı.
İki gün sürecek etkinlikte, 260’tan fazla stantta el emeği ürünler, yöresel lezzetler ve doğal otlar sergilendi.
Festival kapsamında, ünlü şeflerin katılımıyla yemek atölyeleri düzenlenirken, yöresel halk oyunları gösterileri ve konserlerle etkinlik renklendi. Stantlarda acı ot, turpotu, deli kenker, tilkişen, baldıran ve ada marulu gibi Bodrum’un doğasına özgü birçok ot yer aldı.
Bodrum Belediye Başkan Vekili Kanat Özsert, ilçenin mutfak zenginliğine dikkat çekerek, Bodrum’un sadece yaz turizmiyle değil kültürü ve gastronomisiyle de öne çıktığını vurguladı. OYDER Başkanı Öncel Erkal da festivale olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
Festivalin ilgi çeken isimlerinden biri olan Özcan Saygın ise ottan yaptığı özel şapkasıyla dikkat çekti. Tezgâhında 57 farklı ot sergileyen Saygın, bu tür etkinliklerin yöresel değerleri yaşatmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Festival, yarın düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sona erecek.
Kaynak: AA