Brokoli Faydaları Nelerdir?
Brokoli, kalp sağlığını koruyor ve kan şekerini düzenliyor. Kansere karşı da koruyucu etkisi olan ve diş sağlığını destekleyen brokoli, mart ayında tüketilebilir.
Minik bir ağaç görünümde olan brokoli, pek çok kişinin piştiğinde yaydığı koku nedeniyle uzak durmasına neden olur. Lahana, Brüksel lahanası ve karnabahar gibi Brassica oleracea bitki ailesinden gelen brokoli, bolca vitamin, mineral, lif ve antioksidan içerir. Kışın sofraları garnitür, salata ve çorba gibi şekillerde süsleyen brokolinin pek çok faydası bulunur.
Pırasanın Faydaları Nelerdir?
Pırasa içerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, iyi bir diyet lifi, B6 Vitamini, A Vitamini, C vitamini, K Vitamini ve iyi bir folat kaynağı bulundurur. Bu özelliklerinden dolayı bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir.
Pırasa tüketmek, kronik iltihap riskini azaltmada yardımcı olur.
Pırasanın besin değeri nedir?
100 gram pırasa
Kalori: 61 kcal - Günlük Değer: %3.0
Lif: 1.8 g - Günlük Değer: %7.2
Karbonhidrat: 14.15 g - Günlük Değer: %4.7
Protein: 1.5 g - Günlük Değer: %3.0
Yağ: 0.3 g - Günlük Değer: %0.5
Kolesterol: 0.0 mg - Günlük Değer: %0.0
A Vitamin: 1667.0 IU - Günlük Değer: %33.3
C Vitamin: 12.0 mg - Günlük Değer: %20.0
Potasyum: 180.0 mg - Günlük Değer: %5.1
Kalsiyum: 59.0 mg - Günlük Değer: %5.9
Demir: 2.1 mg - Günlük Değer: %11.7
Turp Faydaları Nelerdir?
B6 vitamini, fosfor, potasyum ve magnezyum açısından oldukça zengin olan turp, kolajen oluşumuna katkı sağlıyor. Turp, mart ayının en lezzetli sebzelerinden.
Karnabahar Faydaları Nelerdir?
Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyuculuğu olan karnabahar, kan şekerini düzenliyor ve zihinin dinlenmesine yardımcı oluyor. Kemikleri güçlendirirken, enfeksiyonla savaşan karnabahar, mart ayında tüketilebilir.
Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyuculuğu olan karnabahar, kan şekerini düzenliyor ve zihinin dinlenmesine yardımcı oluyor. Kemikleri güçlendirirken, enfeksiyonla savaşan karnabahar, mart ayında tüketilebilir.
Yaz karpuzu, kavunu, biberi, domatesi; kış ise karnabaharı, narı, elması, brokoli, havucuyla sofralarımızı renklendirir. Ama bazı sebzeler var ki; büyük küçük fark etmeden pek çok kimse tarafından tercih edilmez. Bu sebzelerden karnabahar, kokusuna bile dayanılmaz olandır. Oysa karnabaharın faydalarını bir bilseniz kokusunu unutup sofranızın kralı ilan edersiniz. Tabii aşırı tüketiminde de dikkat etmek gerekir. Zira fazlası gaz, şişkinlik ve sindirim problemlerine neden olabilir. İdeali, haftada iki üç gün karnabahara sofranızda yer vermeniz.
Ispanak Faydaları Nelerdir?
Bol miktarda B vitamini, C vitamini, E vitamini, magnezyum, demir ve kalsiyum içeren ıspanak göz sağlığı için yararlı. Pıhtılaşmayı yavaşlatırken kalp ve damar hastalıklarına karşı savaşan ıspanak, mart ayında tüketilebilir.
Havuç Faydaları Nelerdir?
Bağışıklığı destekleyen ve kanserle savaşan havuç, aynı zamanda yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Havuç, mart ayının en lezzetli sebzelerinden.
Lahana Faydaları Nelerdir?
Kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı oldukça etkili koruma sağlayan lahana, mart ayının en lezzetli sebzelerinden.
Lahana B1, B2, A, E ve C vitaminleri ile potasyum, fosfor, sodyum ve magnezyum açısından çok zengin bir sebze. E vitamini hücrelerin yaşlanmasını önlerken, kan damarlarını koruyor. Betakaroten, göz ve cilde iyi geliyor. Flavonoidler antioksidan etkili, potasyum ise hücreleri koruyor.