Brownie, kakaolu, yumuşacık ve ıslak yapısıyla en sevilen tatlılardan biridir. Amerika Birleşik Devletleri'nde 19. yüzyılın sonlarında ortaya çıkan brownie, çikolatalı kek ve kurabiye karışımı olarak tanımlanabilir.
Brownie'nin en önemli özelliği, ıslak ve yumuşak yapısıdır. Bu yapıyı elde etmek için hamura çok fazla un eklenmemelidir. Ayrıca, brownie'yi fırında fazla pişirmemeye dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde brownie kek gibi olur.
Brownie, genellikle sade olarak tüketilse de, içine fındık, ceviz, kuru meyveler veya çikolata parçaları da eklenebilir. Brownie, farklı şekillerde servis edilebilir. Dilerseniz dilimleyerek servis edebilir, dilerseniz dondurma veya soslarla birlikte servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.
Yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Erimiş çikolatalı tereyağını yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Unu ve vanilyayı ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine karışımı dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Püf noktaları:
Browni hamurunu çok fazla karıştırmayın, aksi takdirde kek gibi olur.
Browni piştikten sonra fırında biraz dinlendirin, daha sonra dilimleyin.
Browni içine dilerseniz fındık, ceviz, kuru meyveler veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
Gerçek browni tarifi
Gerçek browni, ıslak ve yumuşak bir yapıya sahip olmalıdır. Bu nedenle, hamura çok fazla un eklememeye özen gösterin. Ayrıca, brownie'yi fırında fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi takdirde kek gibi olur.