1. Bal
Balın içinde bulunan doğal şeker molekülleri buzdolabında katılaşarak şekerlenmesine sebep olur. Bu sebeple donmasına izin vermemek ve kısa sürede tüketmek gerekir.
2. Muz
Buzdolabında kolaylıkla bozulan meyvelerin başında muz gelir. Muzun yapısı gereği içinde bulunan enzimler onu sıcaktan korur fakat soğuğa karşı dayanıklı değildir. Buzdolabında bekletilen muzlar kararır ve tadında bozulmalar oluşur.
3. Domates
Domatesin buzdolabında saklanması ömrünü uzatır fakat tadında bozulmalara yol açar. Bu sebeple kısa süre içinde tüketmek ve azar azar almak daha mantıklıdır.
4. Ekmek
Ekmek kısa süre içinde tüketilecekse buzdolabına koymaya gerek yok. Konulduğu taktirde tazeliğini kaybedecektir. Uzun bir süre saklayıp sonra yemek için buzdolabına konulabilir.
5. Turşu
Kavanozu açılmamış turşular güneş ışığı görmediği sürece uzun süre kalabilir. Fakat açıldıktan sonra dolaba konulması gerekir.
6. Tereyağı
Terayağının ideal saklama koşulları oda sıcaklığı ve kapalı kutu olmalıdır. Bu sayede uzun süre bozulmadan kalabilir.
7. Zeytinyağı
Balda olduğu gibi zeytinyağı da dolaba konduğunda donar ve tadı bozulur.