"Yemeğiniz ilacınız, ilacınız da yemeğiniz olsun."
Tıbbın babası Hipokrat'ın 2.400 yıl önce miras bıraktığı aforizma, sağlık konusunda oldukça haklı argümanlar sunuyor.
Aç karnına 7 gün boyunca sarımsak ve bal kürünü tüketin ve her derde deva bu kürle hastalıklara karşı korunun.
Sarımsak ve bal ile hazırlanan bu kür, düzenli tüketimde zatürre ve soğuk algınlığı da dahil olmak üzere hastalık ve enfeksiyonlara neden olan bakterilerin büyümesini durdurur.
Hem sarımsak hem de bal antioksidan bileşikler bakımından yüksektir. Ayrıca düzenli tüketimde beyninizi bunama ve Alzheimer gibi yaygın hastalıklardan da korurlar.
7 gün düzenli tüketildiğinde sarımsak bal kürü, beyni yaşlanma ve hastalıklardan kaynaklanan hasarlardan korumaya yardımcı olur. Ayrıca hafızayı, konsantrasyonu ve odaklanmayı geliştirmeye yardımcı olur.
Sarımsaktaki sülfür bileşikleri ve baldaki besinler damarlar üzerinde pıhtılaşmayı önleyici ve toparlayıcı bir etki göstererek tromboz ve varis oluşumunu engeller.
Sarımsak bal kürünün harika bir bağışıklık sistemi güçlendiricisi olduğu bilinmektedir. Sarımsak, enfeksiyonları ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.
Sarımsak bal kürü astım semptomlarını hafifletmeye, artrit ağrısını azaltmaya ve hatta diyabeti yönetmeye yardımcı olur.