Memleketimizin yemek kültürünün zengin olduğunu biliyorduk. Ancak böylesini ne duyduk ne gördük!
Her yörenin kendine has yiyecekleri var tabii. Kimisine göre lezzetli, kimisine göre yakınından geçilecek gibi değil. Tatmadan nasıl anlayalım.
Şimdi sizlere Datça'nın en ünlü yöresel yemeğiyle tanıştıracağız...
Evet, doğru gördünüz! Bu bir salyangoz yemeği ve ismi de Garaville...
Aslında Fransız yöresel yemeklerindeki salyangoz ile yapılan Escargot ile neredeyse aynı ancak bizdeki yapılışı daha bir sote gibi duruyor.
Tadını merak edenler için Datça Belediyesi sizin cevapladı. Midye çiğer arası bir tada sahipmiş, yenilesi!
Tabii halkımız böyle bir lezzete pek aşina sayılmaz... Ancak Datça'nın vazgeçilmesidir Garaville!
Yağmur yağdığı zaman toplanan salyangozlar, domates ve biber gibi malzemelerle pişiriliyor.
Bu yaz tatilinizi Datça'da yapın ve Garaville yemeden dönmeyin!
Datça'nın leziz salyangoz yemeğine doymadıysanız bir de böyle görün!
Datça geziniz için harika bir haber sunuyoruz, bakmadan sakın Datça'ya gitmeyin: