Burs veren kurumların başında Kredi Yurtlar Kurumu geliyor. KYK bursları her sene öğrencilerin başvurduğu ilk adres oluyor.
KYK bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı da farklı alanlarda burs veren kurumlar arasında.
MEB bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, her sene belirli koşulları sağlayan öğrencilere burs vermeye devam ediyor.
TÜBİTAK, temel bilimler başta olmak üzere farklı programlarda burs veren kurumlar arasında.
TÜBİTAK bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Mehmetçik Vakfı da özellikle şehit ve gazi ailelerine verdikleri öğrenim desteğiyle biliniyor.
Mehmetçik Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
TSK Eğitim Vakfı, TSK personellerinin ailelerine belirli koşullarda burs veriyor.
TSK Eğitim Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Vakıf, bursları geri ödemesiz olarak maddi durumu kısıtlı üniversite öğrencilerine veriyor. Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakfın bu yılki burs başvuruları ise eylülde ayında gerçekleştirilecek. Kesin kayıt tarihi: 1-30 Eylül arasında gerçekleştiriliyor.
Anadolu Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Vakıf, üniversiteli öğrencilere maddi destek sağlamak amacı ile yürüttüğü burs programı kapsamında İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans okuyup başarılı olan ve maddi imkânları kısıtlı öğrencilere karşılıksız burs veriyor.
Elginkan Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Vakıf, şimdiye kadar tüm Türkiye dâhilinde birçok öğrenciye burs imkânı tanımış. Bu öğrencilerin bir kısmı doktora yapmak üzere Yurtdışı eğitim kurumlarına gönderiliyor. Her yıl imkânlar paralelinde daha fazla öğrenciye burs vermeye çalışıyor. Vakıf ayrıca Başarı bursu ve özel burs programı gibi farklı alternatiflerle bursa ihtiyaç duyan öğrencileri destekliyor.
Alarko Kültür ve Eğitim Vakfının amacı, ulusumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için toplumumuzun eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Alarko Kültür ve Eğitim Vakfı (ALEV), bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl "Karşılıksız Burslar" vermektedir.
Alarko Burslarına başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
İTO'nun lisans ve Yüksek lisans bursları vermesinin esas nedeni: mali durumu yeterli olmayan ve başarılı öğrencilere destek olmak. Ebeveynlerden birinin veya ikisinin hayatta olmaması, ailenin gelir seviyesi, aile bireylerinin sayısı, yüksek öğrenim gören kardeşlerin olması ve sayısı, ailenin kiracı veya ev sahibi olması, aile yanında veya yurtta kalınması, ailede özürlü birey olması, kriterlerden en önemli olanlarıdır. Doktora burslarında ise burs başarıya göre veriliyor.
İstanbul'da bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nda öğrenim gören yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'na ÖSYM tarafından 0 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinde yukarıda belirtilen fakültelerde 0 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrenciler burs başvurusu yapabilir.
Vakıf, Kendine güvenen, üretken, yaratıcı, duyarlı ve bağımsız bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle, 1969 yılından beri öğrencilere burs imkânı sağlıyor. Yetenekli fakat şartları olmayan gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve topluma yararlı olmalarını sağlamak amacıyla burs imkânları sunan Vakıf, eğitim yardımı alacak öğrencilerin seçimini eğitim kurullarına bırakarak daha objektif bir değerlendirme yapılmasını sağlamayı hedeflemiş.
Vehbi Koç Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
TEV'in yurt içinde verdiği burslar karşılıksız. Vakıf özellikle, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Burs verilecek öğrencilerin seçimi ise, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV'den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile yapılıyor. Türk Eğitim Vakfının yurt içi bursları karşılıksız ve geri ödemede kanuni bir zorunluluk yok. Yurt içi bursiyerlerinden gelecekte mezun olup iş hayatına atıldıklarında kendisi gibi ihtiyacı olan başka gençlere destek olmaları gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla "Vicdani Yükümlülük Belgesi" alınıyor. Vicdani yükümlülük belgesini imzalayan öğrenci bu bilinçle bursu alır ve gelecekte imkânı elverirse başka gençlere destek olması gerektiğini vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.
Türk Eğitim Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Vakıf, Galatasaray'a ve eğitime gönül vermiş bağışçıların destekleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli duyguları ve karakteri sağlam, güvenilir, ancak maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs veriyor.
Her yıl birçok üniversite öğrencisine burs veren bu vakıf, 2004'ten beri 8000'den fazla gence burs imkânı sağlıyor.
İbrahim Çeçen Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) burs verdiği öğrencilerine burs yönetmeliği esasları dâhilinde karşılıksız olarak verdiği burslar, sadece İstanbul'da okuyan öğrencilere veriliyor. Dernek, başarılı ancak eğitimlerini sürdürürken zorlanan çocuklara ve gençlere eğitimde uygun koşul ve olanak eşitliği vermek ve onların yetenek ve becerileri ölçüsünde en iyi düzeyde yetişmelerine katkıda ve destekte bulunmak amacıyla eğitim bursu veriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, % 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapmaktadır.
Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.
TADEV, birçok Alman Üniversitesi ile iletişim kurarak, bu üniversitelerde okuyan Türk öğrencilere Türkiye'de staj olanakları yaratmak, eğitim sonrası ülkelerine dönenlere iş bulmak, ülkeye ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacı ile işbirliği arayışındadır.
Antalya Üniversite Destekleme Vakfı, Antalya'daki Üniversitelerden herhangi birinde okuyan, kendisinin ve ailesinin maddi imkanları yetersiz olmasına rağmen resmi veya özel bir kurumdan burs alamamış başarılı öğrencilere karşılıksız burs vermektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi ekonomik sorunları olan öğrencilerinin imkânsızlıkları nedeniyle zor durumda kalmalarını engellemek ve aynı zamanda onların başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacıyla etkin bir burs sistemi oluşturmuştur.
Köksal Eğitim Vakfı tarafından Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık birinci ve ikinci sömestır dönemine lisans son sınıf veya yüksek lisans (master) öğrencilerinden uygun görülenlere geri ödemeli bur verilecek ve bir defaya mahsus olmak üzere kitap yardımı da yapılacak.
Köksal Eğitim Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın önde gelen amacı Türkiye'nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı (Üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği,Mimarlık, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümlerinde eğitim gören) öğrencilere, Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir.
Bolu Bağışçılar Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Daha önce Kale Grubu ve Bodur Ailesi tarafından verilmekte olan eğitim bursları, 2001 yılından itibaren vakıf çatısı altında organize edilmekte ve Kale Grubu'nun tüm burs faaliyetleri KSV tarafından yürütülmektedir. KSV ayrıca bursiyerlerine staj imkanı, uygun şartlarda da grup bünyesinde öncelik vererek iş imkanı tanımaktadır. Bursiyerlerin KSV aracılığıyla, üniversitelerin öğretim görevlilerinden özel rehberlik ve danışmanlık hizmeti almakta; okul projelerinde ve ödevlerinde de Kale Grubu şirketlerinin ilgili bölümlerinden faydalanmaktadırlar.
KSV Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı her sene başarılı ancak maddi imkanı kısıtlı öğrencilere eğitim bursu vermektedir.
İlk, Orta, Lise devlet okullarında örgün eğitim gören öğrencilere eğitim bursu verilmektedir.
YEKÜV bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Mülkiye Camiası gençlere verdikleri destekle öğrencilerin yüzünü güldürecek.
Mülkiyeliler Birliği bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Anadolu Bursiyerleri Programı dahilinde bursiyer öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf olarak; yurtlarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanırlar.
Besni Eğitim Vakfı, Adıyaman'ın Besni ilçesinin iş adamları ve ileri gelenleri tarafından kurulmuş, eğitime destek vermek amacıyla oluşturulmuş bir vakıftır. Vakıf birçok öğrenciye burs vermektedir.
Sani Konukoğlu Vakfı, sadece yeni kazanan öğrencilere burs yardımı yapmamaktadır. Önlisans ve lisans eğitim düzeyinde ara sınıflarda okuyan öğrenciler de uygun kontenjan olması durumunda burs başvurusunda bulunabilmektedirler.
TAREKSAV Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı, ülkemiz genelinde üniversitelerimizin değişik programlarında okuyan ve/veya okumaya hak kazanmış başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilerimizin desteklenmesi amacıyla burs vermeyi kararlaştırmıştır.
Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor. Sadece Üniversitelerin LOJİSTİK Bölümlerinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin başvuruları dikkate alınacaktır.
Milli Eğitim Vakfı, kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 26.007 öğrenciye burs vermiştir. Vakıf, pansiyonu bulunan liselerde ortaöğretimini derece ile bitiren öğrencileri, pansiyon ve sosyal ödeneklerini karşılayarak paralı yatılı okutmaktadır.
Milli Eğitim Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Yurtiçindeki Devlet Üniversitelerine ilk defa eğitime başlayanlar ile bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçenlerden Vakfa müracaat eden ve belli puanlama kriterlerine göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle sıralama yapılacaktır.
Acıbadem Eğitim Sağlık Vakfı, Sağlık Bilimlerinde okuyan başarılı öğrencileri maddi/manevi desteklemek amacıyla her yıl belirli sayıda başarılı öğrenciye geri ödemesi olmaksızın burs vermektedir. Ayrıca her sene yurtiçi ve yurtdışı kongrelere katılan, bilimsel yayınlarda yer alan hekimlere de katkı sağlanmaktadır.
Aydın Doğan Vakfı bursuna başvurmak ve detaylı bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.