Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç tutan milyonlarca vatandaşın beslenme düzenlerinde ve şekillerinde birtakım değişiklikler meydana geldi.
Öğün sayısının azalması, gün içerisinde tokluk hissinin uzun süre hissedilebilmesi amacı ile sahur sofralarında sıklık ile hamur işlerine yer verilmesi, su tüketiminin azalması gibi farklılıklar, uzmanları harekete geçirdi.
Öğün sayısının azalması, gün içerisinde tokluk hissinin uzun süre hissedilebilmesi amacı ile sahur sofralarında sıklık ile hamur işlerine yer verilmesi, su tüketiminin azalması gibi farklılıklar, uzmanları harekete geçirdi.
Birçok beslenme ve diyetetik uzmanı ramazan ayı kapsamında beslenme düzenlerinin ve tüketilen gıdalarının nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgiler vermeye devam ederken bir açıklamada Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi.
Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pide ile ilgili birtakım tüketim tavsiyelerinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, pidenin tam buğday unundan yapılmış olması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca pidenin dış kısmından ise iç kısmının tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Karatay, bunun nedenini de açıkladı.
Pidenin iç kısımlarını tüketmenin daha yararları olduğunu ifade eden Karatay, bağırsakların pidenin iç kısmını daha kolay enzimleyebildiğini belirtti.
Ek olarak tam buğday sayesinde lif ihtiyacının da karşılandığına dikkat çeken Karatay, böylelikle bağırsakların çalışma düzenlerinin korunabileceğini ifade etti.
Orucun hurma ya da zeytin ile açılması gerektiğini vurgulayan Karatay, ayrıca iftar ile sahur arasında geçen süre içerisinde mutlaka 2 litrelik su tüketiminin yapılması gerektiğini belirtti.