Ağız kokusu sorunuyla uğraşmamak için sahurda bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.
Tok tuttuğu için sahur sofralarında tercih edilen peynir ve yumurta tüketimi de ağız kokusu sorununu tetikleyen etkenler arasında yer almaktadır.
Öğünlerde pırasa, domates, kereviz gibi su içeriği bol sebzeleri tercih etmek, ağız kokusunu azalmasına yardımcı olacaktır.
AĞIZ KOKUSUNA KARŞI ETKİLİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
İftarda ve sahurda bol bol su tüketin.
Çok su içmek dilinizin kurumasını engelleyerek; ağız içindeki bakterileri minimumda tutar, tükürük salgısını artırarak ağız kokusunu azaltır.
Domates, kereviz, pırasa, maydanoz, elma gibi su içeriği bol olan sebze ve meyveleri tüketin
Lokmaları iyi çiğneyin.
DİŞLERİNİZİ FIRÇALAMAYI UNUTMAYIN
Ramazan ayında iftar ve sahur sonrasında dişlerinizi mutlaka fırçalayın.
Ramazanda dişler fırçalanmadığında sahurdan iftara kadar geçen sürede bakteriler ağızda kolayca üreme imkânı bulmaktadır.
Bu durum ağızda kötü koku ve diş çürümelerine yol açabilir. Dişleri fırçalamamak enfeksiyon yoluyla birçok hastalığa da davetiye çıkarabilir.
AĞIZ KOKUSUNU YOK EDEN KARIŞIM
Canan Karatay tarafından önerilen bir karışım ağız kokusunu yok ediyor.
Ramazan ayında rahatlıkla kullanabileceğiniz karışımla ilgili detaylar şu şekilde.
Midenin uzun süre boş olması, ağızdaki sıvının azalması ve hava nedeniyle bakterilerin ağızda artması, bağırsaklardaki besin atıkları ve daha birçok durum ağız kokusuna neden olur.
Canan Karatay bunları tek sefer de önlemek için bir kase ev yoğurdunun içine bir yemek kaşığı bal 3 damla limon suyu sıkın karıştırın.
Tüm karışım bitene kadar tüketin. Bu sayede bağırsaklar daha iyi çalışarak besin atıklarının kalması önlenir.
Vücudun sıvı oranı artar böbreklerin fonksiyonel işlevi bozulmaz.
Ağız içindeki bakteriler bal sayesinde artış göstermez. Ayrıca mide asidi gün boyu dengelenir.
Yemek borusundan mideye ve bağırsaklara kadar temizleyen yoğurt bal limon karışımı sayesinde oruç süresinde ağız kokusu yaşanmaz.
Diş aralarında biriken atıklarda ağız kokusuna neden olacağından diş fırçalamayı ve iftar sahur arasında 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin.