Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerdiği mükemmel tirit tarifi tercihiniz olacak.
İşte mükemmel tirit tarifi...
Kaya tuzu içeren yumurtalı kahvaltılık tarifinde maydanoz, dereotu ve soğan gibi faydalı sebzelerde bulunuyor.
İşte Karatay Mutfağı'ndan yumurtalı tirit tarifi ve malzemeleri...
YUMURTALI TİRİT TARİFİ
500 gram kıyma, 1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz, yarım demet dereotu
4 adet sivribiber, 4 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı
Kristal kaya tuzu, karabiber
Kırmızıbiber, kimyon, 1 su bardağı su
YUMURTALI TİRİT YAPILIŞI
Canan Karatay'ın nefis kahvaltılık tarifi için önce yeşil soğanları temizleyin, yıkayın ve ince ince doğrayın.
Maydanoz ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayın.
Biberleri yıkayın, temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
Tereyağını yayvan bir tencereye koyun, kısık ateşte eritin.
Üzerine kıyma, salça, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyup karıştırın ve rengi değişene kadar kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
Daha sonra doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve biberi kıymanın üzerine ilave edin.
Suyu da koyun ve tencerenin kapağını kapatıp yine kısık ateşte pişirin.(Kıyma pişip sebzeler hafif yumuşayana kadar.)
Ardından tencerede yumurtalar için küçük havuzlar açıp, içlerine yumurtaları kırın.
Tencerenin kapağını tekrar kapatın.
Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın.