İftar sonrası mutlaka her evde tüketilen çay, mideyi rahatlatırken diğer yandan da sıvı takviyesi sağlıyor.
Bir bardak çayın içerisine eklenen 5 adet karanfil ise, sağlığa inanılmaz faydalar sunuyor. İftardan sonra tüketildiğinde ise sayısız yararlar sunuyor.
İftar sonrası çaya eklenerek tüketilen karanfil, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiler.
Bir bardak çayın içerisine eklenen 5 adet karanfil, kan şekerini dengeleyerek iftar sonrası yaşanabilecek şeker yüksekliğini kontrol altında tutar.
Çay içerisine eklenen karanfil, düzenli tüketimde kemik sağlığını destekleyebilir.
Karanfil ve çay tüketimi, iftar sonrasında midede yaşanabilecek rahatsızlıkları engeller.
Çayın içerisine eklenen karanfil, çeşitli organizmalardan kaynaklanan enfeksiyonlara karşı koruyan antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.
Yapılan bir çalışmanın gösterdiğine göre karanfil, düzenli kullanımda tümör büyümesini durdurabilir ve kansee karşı savaşabilir.