Cildi dolgun ve sıkı tutan kolajen üretimi yirmili yaşların sonunda ve otuzlu yaşların başında azalmaya başlar. Ancak dikkatli bir günlük rutin, iğneye başvurmadan cilt kolajenini korumaya ve güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Peki ciltteki kolajen nasıl korunur?
British Vogue'a konuşan Dr. Mar Mira, ciltteki kolajen oranını korumanın 3 önemli yöntemini paylaştı.
1. Güneşe maruz kalmayı azaltın
Ultraviyole radyasyon, UV ışınları tarafından üretilen oksidasyon nedeniyle ciltteki kolajen üretimini etkiler [hızlandırır] ve kolajenin hızla yok olmasını ve üretiminin azalmasını sağlar.
2. Diyetinize kolajen açısından zengin gıdalar ekleyin
Kemik suyu
Ton balığı veya somon gibi balıklar
Süt ürünleri
Fındık
3. Tütün ve alkolden kaçının
Tütün ve alkol, kolajen liflerinin bozulmasına neden olduklarını ve sıvı tutulmasını, hücrelerin oksijenlenmesini ve beslenmesini etkiler.