Belirli bir şehirde servis edilen en iyi yerel ve yöresel yemeklerin ortalama puanlarını, o şehirde servis edilen ulusal yemeklerin ortalama puanlarını ve en iyi geleneksel restoranların ortalama Google puanlarına göre dünyanın en iyi şehirleri belli oldu. İşte nu konuda dünya çapında işin uzmanı olan TasteAtlas'ın çıkardığı o liste...
1. FLORANSA, İTALYA
Hareket halindeyken atıştırmak için mükemmel olan, genellikle üzerine zeytinyağı ve tuz konulan yerel bir gözleme olan, daha az bilinen schiacciata'yı arayın .
Rönesans'ın beşiği olan Floransa, tarih, kültür ve nefes kesici mimariyle dolu bir şehirdir. Yerel yemek sahnesi, çiftlikten sofraya yemek ve aile tarafından işletilen bir dizi samimi trattoria'ya benzersiz bir vurgu ile eski dünyanın cazibesi ile modern mutfak yeniliğinin keyifli bir birleşimidir. Geleneksel Floransa mutfağı, sadeliği ve yüksek kaliteli yerel malzemelere odaklanması ile karakterize edilir.
Yerliler , açık ateşte ızgara yapılan ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırılmış kalın, sulu bir T-bone bifteği olan bistecca alla Fiorentina'yı severler .
Kredi bilgileri: Trattoria Dall'Oste
Bir Floransa sokak yemeği olan Lampredotto , bir ineğin dördüncü midesinden yapılır ve şehrin eşsiz ve sembolik bir yemeği olan bir sandviçte servis edilir.
Domates soslu yavaş pişirilmiş işkembeden yapılan trippa alla fiorentina , farklı dokusu nedeniyle herkese hitap etmese de, otantik ve sevilen bir yerel lezzettir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Bistecca alla Fiorentina
○ Lampredotto
○ Ribollita
○ Pappardelle al cinghiale
○ Trippa alla Fiorentina
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Antica Trattoria da Tito
○ I Fratellini
○ Gelateria dei Neri
○ L'Osteria Di Giovanni
○ All'Antico Vinaio
2. ROMA, İTALYA
Daha mütevazı trattorialarda en iyi, otantik Roma mutfağından bazılarını bulmak için Testaccio mahallesine gidin.
Ebedi Şehir Roma, zengin bir tarihe, ikonik anıtlara ve canlı bir kültürel manzaraya sahiptir. Yerel yemek ortamı, geleneksel trattoria'ların özgünlüğünü giderek artan sayıda çağdaş ve yaratıcı restoranla birleştiriyor. Roma mutfağı, basit, taze malzemelerle hazırlanan doyurucu, lezzetli yemekleriyle bilinir.
Yöre halkı makarnaya, özellikle de pecorino peyniri ve karabiberle yapılan minimalist bir yemek olan klasik c acio e pepe'ye bayılır.
Kredi bilgileri: Shutterstock
Mozzarella ve domates sosuyla doldurulmuş derin yağda kızartılmış pirinç topları olan Supplì , benzersiz ve simgesel bir Roma sokak yemeğidir.
Sütle beslenmiş danaların bağırsaklarından yapılan, domates sosuyla pişirilen ve makarnanın üzerine servis edilen bir yemek olan pajata, daha az bilinen, maceraperest damak zevkine sahip olanların saygı duyduğu bir Roma spesiyalitesidir .
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Makarna carbonara
○ Cacio e pepe
○ Penne all'arrabbiata
○ Pizza al Taglio
○ Saltimbocca alla Romana
İKONİK YEMEK YEMEKLERİ:
○ Trapizzino
○ Antico Forno Roscioli
○ Giolitti
○ Armando al Pantheon
○ Trattoria Da Cesare al Casalet için
3. LIMA, PERU
Genellikle gözünüzün önünde hazırlanan en taze ceviche'yi bulmak için şehrin pazarlarını keşfedin.
Peru'nun başkenti Lima, çarpıcı bir kıyı ortamı, canlı bir sanat ortamı ve Kolomb öncesi dönemlere kadar uzanan zengin bir tarih sunar. Yerel yemek sahnesi, geleneksel Peru malzemelerinin uluslararası mutfak teknikleriyle yenilikçi bir şekilde birleştirilmesiyle ünlüdür ve bu da Lima'yı gastronomik bir sıcak nokta haline getirir. Geleneksel Limenian mutfağı, çeşitli tatları ve taze deniz ürünlerinin kullanımı ile karakterize edilir.
Yöre halkı özellikle narenciye sularında marine edilmiş ve acı biberle tatlandırılmış çiğ balıkla yapılan bir yemek olan ceviche'ye düşkündür .
Kredi bilgileri: Shutterstock
Baharatlı bir sos ile ince dilimlenmiş çiğ balık içeren bir Peru-Japon melezi olan Tiradito , şehrin eşsiz ve simgesel bir sunumudur.
Mükemmellik için ızgara edilmiş marine edilmiş sığır kalbi şişleri olan Anticuchos , kulağa çekici bir yemek gibi gelmeyebilir, ancak sokak yemeği söz konusu olduğunda yenmek zordur.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Butifarra
○ Salchipapas
○ Ceviche
○ Anticuchos
○ Aji de gallina
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Isolina Taberna Peruana
○ Astrid y Gaston
○ Mi Barrunto
○ Panchita
○ Antigua Taberna Queirolo
4. NAPOLİ, İTALYA
YEREL İPUCU: Makarna, peynir ve jambondan yapılan, altın renginde kızartılmış yerel bir sokak yemeği olan frittatine'i deneme şansını kaçırmayın.
Pizzanın doğum yeri olan Napoli, canlı sokak hayatı, tarihi mekanları ve Vezüv Yanardağı'nın muhteşem manzarasıyla tanınan hareketli bir İtalyan şehridir. Yerel yemek ortamı, Napoliten pizzaya benzersiz bir odaklanma ile, zamana saygı duyan trattoria'ların ve çağdaş yemek mekanlarının cazip bir karışımıdır. Geleneksel Napoliten mutfağı, sağlam tatları ve basit malzemeleri ile karakterizedir.
İtalyan bayrağının renklerini simgeleyen domates, mozzarella ve fesleğen ile doldurulmuş pizza Margherita kadar Napoli'yi simgeleyen hiçbir yemek yoktur .
Kredi bilgileri: Shutterstock
Bu canlı şehir , tatlandırılmış ricotta peyniri ve narenciye kabuğuyla doldurulmuş benzersiz bir Napoliten hamur işi olan sfogliatella'ya da ev sahipliği yapıyor .
Domuz ayağı ve burnundan yapılan, yavaş yavaş kaynatılan ve soğuk servis edilen bir yemek olan 'O per e'o muss , alışılmadık bir yerel favoridir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Pizza Napoletana
○ Spaghetti alle vongole
○ Spaghetti alla puttanesca
○ Sfogliatella
○ Babà
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ L'Antica Pizzeria da Michele
○ Pizzeria Starita a Materdei
○ Antico Forno delle Sfogliatelle Calde Fratelli Attanasio
○ Da Nennella
○ Gino ve Toto Sorbillo
5. HONG KONG
YEREL İPUCU: Uygun fiyatlı ve otantik Hong Kong rahat yemeklerini tatmak için yerel lokanta tarzı bir restoran olan cha chaan teng'i ziyaret edin.
Doğu'nun Batı ile buluştuğu dinamik bir metropol olan Hong Kong, büyüleyici silüeti, hareketli pazarları ve zengin kültürel mirasıyla ünlüdür. Yerel yemek ortamı, geleneksel Kanton mutfağının, uluslararası etkilerin ve gelişen sokak yemek kültürünün canlı bir karışımıdır. Hong Kong'un geleneksel yemekleri, hassas tat, doku ve aroma dengesiyle bilinir.
Canlı bir ortak ortamda tipik olarak çay ile servis edilen lokmalık lezzetlerden oluşan bir ürün yelpazesi olan dim sum kaçırılmaması gereken şeylerdir .
Kredi bilgileri: Shutterstock
Yılan etinden yapılan ve mantarlar ve diğer malzemelerle tatlandırılmış, içinizi ısıtacak bir yemek olan yılan çorbası, pek çok yerel halk tarafından sevilen ilgi çekici ama kutuplaştırıcı bir mutfak ürünüdür.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Dim sum
○ Char siu
○ Kaz kızartma
○ Yumurtalı tart
○ Wonton
erişte İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Wang Fu
○ Başkan
○ Mak Man Kee
○ Yue Kee
○ One Dim Sum
6. MEKSİKA ŞEHRİ, MEKSİKA
YEREL İPUCU: Otantik bir deneyim için mutlaka denenmesi gereken tacos al pastor ile sokak yemekleri dünyasına dalın.
Canlı ve kültürel açıdan zengin bir metropol olan Mexico City, etkileyici İspanyol öncesi tarihi, mimari harikaları ve çeşitli mahalleleriyle tanınır. Yerel yemek ortamı, geleneksel Meksika mutfağının, çağdaş yemek deneyimlerinin ve çok sayıda sokak yemeği satıcısının keyifli bir karışımıdır. Mexico City'nin geleneksel yemekleri, cesur tatları, renkli sunumları ve yerli malzemelerin kullanımı ile karakterize edilir.
Dikey bir şişte pişirilmiş ve ananasla servis edilen marine edilmiş domuz eti içeren Tacos al pastor , yerel bir favori ve denenecek birçok yemek listesinin müdavimi.
Kredi bilgileri: shutterstock
Maguey bitkisinin özünden yapılan benzersiz bir fermente içecek olan Pulque , tipik olarak pulquerias adı verilen geleneksel barlarda bulunan bir Mexico City spesiyalitesidir.
Fasulye veya peynirle doldurulmuş mavi mısır lapasından yapılan, daha az bilinen bir sokak yemeği atıştırmalığı olan Tlacoyo , Meksika'nın zengin mutfak geleneklerinin tadına varılmasını sağlar.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Enchiladas Suizas
○ Torta de tamal
○ Tacos al pastor
○ Cochinita pibil
○ Pambazo
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Café de Tacuba
○ Contramar
○ La Hacienda de Los Morales
○ El Cardenal
○ Azul Histórico
7. NEW YORK CITY, ABD
YEREL İPUCU: Uluslararası mutfaklardan oluşan bir pota bulabileceğiniz Queens'teki çeşitli yemek seçeneklerini keşfedin.
Genellikle "Büyük Elma" olarak anılan New York, ikonik silüeti, çeşitli kültürü ve benzersiz sanat ortamıyla tanınan küresel bir metropoldür. Yerel mutfak, dünyanın dört bir yanından gelen mutfak geleneklerinin kaynaştığı bir potadır ve geleneksel New York City yemekleri, sadelikleri ve şehrin birçok göçmen topluluğunun etkisiyle tanımlanır.
NY yemek ortamının simgelerinden biri, ince, katlanabilir kabuğu ve cömert soslarıyla karakterize edilen New York tarzı pizzadır .
Şehir ayrıca , New York City'nin mutfak kimliğiyle eşanlamlı hale gelen benzersiz, hamurlu bir ekmek rulosu olan simitleriyle de tanınır.
Kredi bilgileri: shutterstock
Ve kıyılmış peynir , kıyma, peynir ve çeşitli soslarla yapılan bir sandviç gözden kaçsa da , daha ünlü Reuben ile birlikte denememek ayıp olur .
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Çavdarlı pastırma
○ New York usulü pizza
○ New York usulü cheesecake
○ New York simidi
○ Sosisli sandviç
İKONİK YEMEK YEMEKLERİ:
○ Katz's Şarküteri
○ Keens Steakhouse
○ Rubirosa Pizza
○ Peter Luger Steak House
○ Levain Fırını
8. PARİS, FRANSA
YEREL İPUCU: En taze baget ve hamur işlerini deneyimlemek için sabah erkenden yerel fırınları (pastaneleri) ziyaret edin.
Işık Şehri Paris, romantik ambiyansı, çarpıcı mimarisi ve birinci sınıf müzeleriyle ünlüdür. Yerel yemek sahnesi, geleneksel Fransız gastronomisinin enfes temelleri ve yüzlerce rahat bistro ve birahane ile karakterize edilir. Paris mutfağı, rafineliği, yüksek kaliteli malzemelere odaklanması ve uzman hazırlığıyla ünlüdür.
Tereyağı, şekerleme (meyveler ve reçeller) ve kafe au lait ile taze pişmiş baget yemekten daha Parisli bir şey yoktur .
Kredi bilgileri: shutterstock
Domuz bağırsağı ve soğandan yapılan bir sosis olan Andouillette , sıra dışı zevklere sahip olanlar tarafından beğenilen, bölücü ama otantik bir Paris yemeğidir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Escargot
○ Confit de canard
○ Croque-monsieur
○ Steak frites
○ Macarons
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Angelina
○ Breizh Café
○ Auberge Pyrénées Cévennes
○ La Fontaine de Mars
○ Josephine Chez Dumonet
9. TOKYO, JAPONYA
YEREL İPUCU: Unutulmaz bir suşi deneyimi için Toyosu Balık Pazarı'nı ziyaret edin ve oradaki restoranlarda yemek yiyin.
Eski gelenekleri modern yeniliklerle kusursuz bir şekilde harmanlayan hareketli bir metropol olan Tokyo, etkileyici silüeti, tarihi tapınakları ve canlı mahalleleriyle tanınır. Tokyo'daki yerel yemek ortamı, birinci sınıf suşi restoranları, izakayalar, ramen dükkanları ve son teknoloji mutfak deneyimlerinin çeşitli bir karışımıdır. Geleneksel Tokyo mutfağı, hassas tatları, ustaca sunumu ve mevsimlik malzemelere odaklanmasıyla karakterize edilir.
Yöre halkı suşilerine , özellikle de en taze deniz ürünleriyle mükemmel şekilde terbiye edilmiş pirincin servis edildiği nigiri suşiye bayılır .
Kredi bilgileri: shutterstock
Tokyo'nun yemek ortamının benzersiz bir yönü, niş ilgi alanlarına hitap eden temalı kafe ve restoranların yaygınlığıdır. Zehirli kirpi balığından hazırlanan potansiyel olarak ölümcül bir incelik olan Fugu , aralarında öne çıkıyor ve birçok maceracı yiyici tarafından saygı duyulan bir adak.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Nigiri
○ Oyakodon
○ Tsukemen
○ Shoyu ramen
○ Chankonabe
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Tofuya Ukai
○ Asakusa Imahan
○ Ginza Kyubey
○ Ginza Sushiko Honten
○ Tempura Motoyoshi
10. MİLANO, İTALYA
YEREL İPUCU: Akşamları İtalyan meze büfesi eşliğinde bir içkinin tadını çıkarabileceğiniz aperitivo mekanlarına bakın.
Küresel bir moda başkenti olan Milan, lüks alışveriş bölgeleri, çarpıcı gotik mimarisi ve gelişen sanat ortamıyla ünlüdür. Yemek söz konusu olduğunda Milano, modaya uygun aperitivo barlarıyla birlikte geleneksel Lombard mutfağının en iyilerini sunar. Milano mutfağı, doyurucu yemekleri, zengin tatları ve bol miktarda tereyağı ve pirinç kullanımıyla bilinir.
Bu, şehrin mutfak mirasının simgesi olan kremalı, safranlı bir pirinç yemeği olan risotto alla Milanese'de olduğu kadar hiçbir yerde daha belirgin değildir .
Kredi bilgileri: shutterstock
İçinizi ısıtacak bir domuz eti ve lahana yahnisi olan Cassoeula , iştah açıcı görünmese de tadı benzersiz olan, sevilen bir Milano yemeğidir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Risotto alla Milanese
○ Ossobuco alla Milanese
○ Cotoletta alla Milanese
○ Cassoeula
○ Busecca
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Trattoria Trippa
○ Trattoria del Nuovo Macello
○ Ratanà
○ Pasticceria Marchesi
○ Trattoria Arlati dal 1936
11. VENEDİK, İTALYA
YEREL İPUCU: İspanyol tapasına benzer küçük lokmalar olan cicchetti'nin tadını çıkarmak için geleneksel bir Venedik barı olan bir bacaro'ya gidin.
Büyüleyici Kanallar Şehri Venedik, karmaşık su yolları ağı, büyüleyici mimarisi ve zengin sanatsal mirasıyla ünlüdür. Venedik'teki yerel yemek ortamı, bir dizi deniz ürünü odaklı trattoria ve rahat osteria içeren, Venedik ve Adriyatik mutfak geleneklerinin bir birleşimidir. Geleneksel Venedik mutfağı, taze deniz ürünleri, hoş kokulu otlar ve enfes lezzetleriyle ünlüdür.
Venedikli olmak, genellikle bir kadeh şarabın yanında içilen İspanyol tapasına benzer küçük meze tabakları olan cicchetti'nin tadını çıkarmak demektir.
Kredi bilgileri: shutterstock
Sarde in saor , soğan, çam fıstığı ve kuru üzüm ile marine edilmiş sardalyalardan yapılan bir yemek, 21. yüzyılda bile etkilemeyi başaran uzun bir geçmişe sahip değerli bir Venedik spesiyalitesidir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Cicchetti
○ Fegato alla Veneziana
○ Sarde in saor
○ Risotto al nero di seppia
○ Baccalà mantecato
İKONİK YEMEK YEMEKLERİ:
○ Osteria Al Squero
○ Bacareto da Lele
○ Cantina del Vino già Schiavi
○ Cantina Do Spade
○ Hepsi Arko
12. LİZBON, PORTEKİZ
YEREL İPUCU: Daha otantik bir deneyim için daha küçük, alışılmışın dışında olan fırınlardan gelen pastis de nata'nın tadını çıkarın.
Portekiz'in büyüleyici başkenti Lizbon, pitoresk mahalleleri, tarihi anıtları ve biraz rahat yaşam tarzıyla tanınır. Lizbon'daki yerel yemek ortamı, popüler yemek mekanlarında bir artışa tanık olabilir, ancak geleneksel Portekiz mutfağı bu şehirde hâlâ üstündür. Lizbon'un geleneksel yemekleri, güçlü tatları, taze deniz ürünleri ve nefis hamur işleri ile karakterize edilir.
Kaçırılmaması gereken yemek denilince akla ilk gelen, Lizbon'un mutfak kimliğinin simgesi haline gelen muhallebi dolgulu hamur işi pastéis de nata'dır .
Kredi bilgileri: shutterstock
Lizbon'un yemek ortamının benzersiz bir özelliği, ev tarzı Portekiz yemekleri sunan küçük, mütevazi yemek mekanları olan tascas'ın öne çıkmasıdır.
Caracois veya lezzetli bir et suyunda pişirilen salyangoz, her damak tadına uymayabilecek ama kesinlikle denemeye değer, sevilen bir mevsimsel inceliktir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Pastel de nata
○ Bacalhau
○ Cozido
○ Prego
○ Polvo à Lagareiro
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Pastéis de Belém
○ Adega das Gravatas
○ Cervejaria Ramiro
○ Manteigaria
○ A Casa do Bacalhau
13. SÃO PAULO, BREZİLYA
YEREL İPUCU: Şehirdeki en iyi mortadella sandviçlerini bulmak için Mercado Municipal'i ziyaret edin.
Canlı ve kozmopolit bir şehir olan São Paulo, dinamik sanat ortamı ve çeşitli kültürel etkileriyle tanınır. Bu kültür kavşağı, zengin tatları ve bol et kullanımıyla karakterize edilen geleneksel yemekleri ile şehrin gastronomisine yansır.
Yerel favorilerden biri , lanchonetes adı verilen snack barlardan kafelere, büfelerden fırınlara, sokak yemeği tezgahlarından şık restoranlara kadar her yerde bulunabilen, tavuk eti ve krem peynirle doldurulmuş çıtır çıtır kroket olan coxinha'dır .
Kredi bilgileri: shutterstock
São Paulo'nun yemek ortamının benzersiz bir yönü, müşterilerin tabaklarının ağırlığına göre ödeme yaptıkları büfe tarzı restoranlar olan comida por quilo'nun yaygın olarak bulunmasıdır.
Tarçın ve şekerle tatlandırılmış, hominy ve süt bazlı bir tatlı olan Canjica , her doyurucu yemekten sonra gelen sevilen yerel bir favoridir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Coxinha
○ Bauru
○ Feijoada
○ Beyrut
○ Mocotó
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Mocotó
○ Fogo de Chão São Paulo
○ Tempero das Gerais
○ Bar Estadão
○ Figueira Rubaiyat
14. JAKARTA, ENDONEZYA
YEREL İPUCU: Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli yemeklerle servis edilen lezzetli bir Endonezya yemeği olan nasi padang'ı deneyin.
Endonezya'nın hareketli başkenti Cakarta, çeşitli nüfusu, zengin kültürel mirası ve her köşe başında dünyada bulabileceğiniz en ucuz yiyeceklerden bazılarını satan sokak yemeği satıcılarıyla canlı sokak hayatıyla tanınır. Jakarta'nın geleneksel yemekleri, cesur lezzetleri, cömert baharat kullanımı ve her damak zevkine uygun çeşitliliği ile ünlüdür.
Deneseniz de vazgeçemeyeceğiniz yemeklerden biri de Endonezya mutfağının simgesi haline gelen tavada kızartma nasi goreng .
Kredi bilgileri: shutterstock
Jakarta'nın yemek ortamının benzersiz bir yönü, açık büfe tarzında Batı Sumatra'dan çok çeşitli yemekler sunan Padang restoranlarının yaygınlığıdır.
Yapışkan pirinç, yumurta ve baharatlardan yapılan daha az bilinen bir sokak yemeği olan kerak telor , özenle seçilmiş birkaç yerel malzemeden kaynaklanan mükemmel lezzetlerin bir başka örneğidir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Soto Betawi
○ Gado-gado
○ Satay
○ Nasi uduk
○ Bubur ayam
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ 1945 Restaurant
○ Rumah Makan Marannu
○ Bubur Ayam Barito
○ Nasi Goreng Kambing Kebon Sirih
○ Sate Khas Senayan
15. BUENOS AIRES, ARJANTİN
YEREL İPUCU: En iyi otantik Arjantin bifteğini bulmak için duvardaki delikli parrillaları (ızgara evleri) arayın.
Arjantin'in hareketli başkenti Buenos Aires, Avrupa'dan ilham alan mimarisi, tutkulu tango kültürü ve hareketli gece hayatıyla ünlüdür. Buenos Aires'teki yerel yemek ortamı, geleneksel Arjantin mutfağının ve İtalyan etkilerinin enfes bir karışımıdır. Buenos Aires'in geleneksel yemekleri, yüksek kaliteli etleri, sağlam tatları ve cömert porsiyonlarıyla karakterize edilir.
Et, yerel halkın bildiği şeydir ve kitaplarında hiçbir şey asado'ya , ızgara ana etlerden, sosislerden ve sakatatlardan oluşan bir seçkiye yaklaşamaz.
Kredi bilgileri: shutterstock
Aslen İspanya'dan olmasına rağmen, domuz kanı, soğan ve baharatlardan yapılan bir kan sosisi olan m orcilla , her menüde gerçekten parlayan kutuplaştırıcı yemeklerden biridir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Asado
○ Milanesa
○ Empanadas
○ Fugazza
○ Choripan
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Café Tortoni
○ Don Julio
○ El Cuartito
○ Güerrin
○ La Mezzetta
16. YENİ DELHİ, HİNDİSTAN
YEREL İPUCU: Yerel pazarlarda ve tezgahlarda aloo tikki gibi çeşitli Hint sokak yemeklerini tadın .
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, zengin tarihi, muhteşem mimarisi ve hareketli sokak hayatıyla tanınır. Yeni Delhi'deki yerel yemek ortamı, geleneksel Hint mutfağının, sokak yemeği satıcılarının ve sayıları giderek artan uluslararası yemek seçeneklerinin ağız sulandıran bir birleşimidir. Yeni Delhi'nin geleneksel yemekleri, aromatik baharatları, zengin tatları ve çeşitli mutfak etkileri ile karakterize edilir.
En popüler yemeklerden biri, kesinlikle Kuzey Hindistan mutfağının bir simgesi olan kremalı, domates bazlı bir köri olan tereyağlı tavuktur .
Kredi bilgileri: shutterstock
Yeni Delhi'nin yemek ortamının benzersiz bir yönü, ev tarzı Hint yemekleri sunan yol kenarındaki yemek mekanları olan dhabas'ın yaygınlığıdır.
Kuremal Mohan Lal Kulfi Wale , duvardan duvara delikli bir dondurma dükkanı, paan ve doldurulmuş meyve gibi geleneksel olmayan tatlarla ilgi çekici bir dizi kulfi (Hint dondurması) sunmaktadır.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Chole bhature
○ Tereyağlı tavuk
○ Aloo tikki
○ Nihari
○ Pakora
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Saravana Bhavan
○ Buhara
○ Karim's
○ Sita Ram Diwan Chand
○ Natraj Dahi Bhalla Köşesi
17. PRAG, ÇEK CUMHURİYETİ
YEREL İPUCU: Çek bira kültürünü, genellikle doyurucu yerel yemekler de sunan geleneksel bir pub olan "pivnice"de deneyimleyin.
Çek Cumhuriyeti'nin büyüleyici başkenti Prag, çarpıcı mimarisi, pitoresk Arnavut kaldırımlı sokakları ve zengin kültürel tarihi ile ünlüdür. Prag'daki yerel yemek ortamı, rahat pub'larda ve eski tarz restoranlarda servis edilen geleneksel Çek mutfağının enfes bir koleksiyonudur. Prag'ın geleneksel yemekleri, doyurucu yemekleri, cömert et kullanımı ve rahatlatıcı tatlarıyla tanınır.
En sevilenlerden biri , kremalı sebze sosuyla servis edilen bir bonfile yemeği olan svíčková ve bazı yerel biralarla harika giden Çek ekmek köftesidir.
Kredi bilgileri: shutterstock
Jöleli domuz eti ve sakatattan yapılan bir yemek olan Tlačenka edinilmiş bir tat olabilir, ancak bir kez denediğinizde, yerel halkın buna neden bayıldığını anlayacaksınız.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Svíčková
○ Guláš
○ Pečená kachna
○ Smazeny syr
○ Chlebíčky
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Café Imperial
○ Naše Maso
○ U Matěje
○ U Kroka
○ Lokál Dlouhááá
8. LOS ANGELES, ABD
YEREL İPUCU: Dünyanın dört bir yanından çok çeşitli mutfakları bulabileceğiniz şehrin yemek kamyonu sahnesine göz atın.
Genişleyen ve çeşitliliğe sahip bir şehir olan Los Angeles, gelişen eğlence endüstrisi, büyüleyici sahil şeridi ve ikonik kültürel simge yapılarıyla ünlüdür. Los Angeles'taki yerel yemek ortamı, uluslararası lezzetlerin, sağlık bilincine sahip tekliflerin ve canlı bir sokak yemeği kültürünün dinamik bir birleşimidir. Geleneksel Los Angeles yemekleri, Meksika'dan Asya mutfaklarına kadar uzanan çeşitli etkileriyle karakterize edilir.
Los Angeles'ın, şehrin çok sayıda yemek kamyonundan lüks restoranlara kadar her yerde taco seçeneklerinin olmamasıyla ilgili bir sorunu yok.
Kredi bilgileri: shutterstock
Daldırma için lezzetli jus'un bir tarafıyla servis edilen sıcak bir rosto biftek sandviçi olan French dip sandviç, Los Angeles'ta ortaya çıkan, ancak nispeten radarın altında kalan, sevilen bir yerel favoridir .
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Fransız soslu sandviç
○ Tacos
○ LA Galbi
○ Donutlar
○ Acılı burger
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Orijinal Philippe
○ Langer's
○ Musso & Frank Grill
○ Brent's Deli
○ Original Tommy's
19. KYOTO, JAPONYA
YEREL İPUCU: Turşudan suşiye kadar çeşitli geleneksel Japon yemeklerini deneyimlemek için Nishiki Pazarı'nı ziyaret edin.
Japonya'nın eski başkenti olan Kyoto, zengin kültürel mirası, büyüleyici tapınakları ve güzel geleneksel bahçeleriyle ünlüdür. Kyoto'daki yerel yemek ortamı, asırlık mutfak gelenekleri, kaiseki yemekleri ve bir dizi küçük, çağdaş restoranın uyumlu bir karışımıdır. Kyoto'nun geleneksel yemekleri, rafine lezzetleri, sanatsal sunumu ve mevsimlik malzemelere verdiği önem ile karakterize edilir.
Yerel halk, Kyoto'nun mutfak kültürünün eşsiz lezzetlerini sergileyen ev tarzı yemeklerden oluşan bir seçki olan obanzai'lerine değer verir.
Kyoto'nun yemek ortamının ayırt edici bir yönü, mevsimlik malzemelerin lezzetlerini vurgulayan çok servisli yemekler sunan kaiseki restoranlarının yaygınlığıdır.
Kredi bilgileri: shutterstock
Isıtılmış soya sütünün yüzeyinden yapılan narin bir tofu kabuğu olan Yuba , evrensel olarak çekici olmayabilecek, ancak şehrin mutfak repertuarında özel bir yeri olan incelikli ama zarif bir Kyoto spesiyalitesidir.
DENEMENİZ GEREKEN YEREL YEMEKLER:
○ Kaiseki
○ Chawanmushi
○ Saba zushi
○ Kyoto ramen
○ Yatsuhashi
İKONİK YEMEK YERLERİ:
○ Izuu
○ Yakitori Hitomi
○ Mankamero
○ Okonomiyaki Katsu
○ Isshi Soden Nakamura
20. İSTANBUL, TÜRKİYE
YEREL İPUCU: Eşsiz ve lezzetli bir deneyim için terbiyeli ve ızgara kuzu bağırsaklarından yapılan bir sokak yemeği olan kokoreç'i deneyin.
İki kıtayı birbirine bağlayan tarihi bir şehir olan İstanbul, nefes kesen mimarisi, zengin kültürel tarihi ve eşsiz coğrafi konumu ile tanınır. İstanbul'daki yerel yemek ortamı, geleneksel Türk restoranlarından ve hareketli sokak yemeği satıcılarından oluşan canlı bir kümedir. İstanbul'un geleneksel yemekleri, cesur tatları, cömert baharat kullanımı ve çeşitli mutfak etkileriyle ünlüdür.
Türkiye'nin dünyadaki başlıca gastro-elçilerinden biri haline gelen, kat kat yufkadan yapılan ve içi fındıkla doldurulmuş tatlı bir hamur işi olan baklava.
İstanbul'un yemek dünyasının benzersiz bir yönü meyhanelerin, mezelerin, küçük tabaklarda mezelerin yanı sıra yerli alkollü içeceklerin servis edildiği geleneksel meyhanelerin yaygınlığıdır.
DENEMENİZ GEREKEN YÖRE YEMEKLERİ:
○ Hünkar beğendi
○ Beyti kebabı
○ Döner kebabı
○ Midye dolma
○ Baklava
İKONİK YEMEK YEMEKLERİ:
○ Karaköy Güllüoğlu
○ Hafız Mustafa
○ Bayramoğlu Döner
○ Hacı Abdullah Lokantası
○ Karaköy Özsüt
BONUS: DÜNYALAR GÜZELİ BAKLAVAMIZ :)