Balık: Beynimizin yüzde 60'ının yağlardan oluştuğunu gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur. Bu yağların yarısını omega-3 oluşturuyor. Omega-3 yağların beslenme ile alınması çocukluk, erişkin ve yaşlılık dönemlerinde önem arzeder. Çocuklarda beyin gelişimine katkıda bulunurken, yaşlılarda alzheimer hastalığına karşı korur.Haftada iki gün balık tüketmek beyin sağlınızın en önemli sigortasıdır. Eğer tüketemiyorsanız ceviz,keten tohumu ve semiz otunu besin rütininize ekleyerek bu açığı kapatabilirsiniz.
Kuruyemişler içeriğindeki sağlıklı doymamış yağlarla beyin sağlığı için önemlidir,içeriklerinde yer alan vitamin,mineral ve antioksidanlar beyin için destek sağlamaktadır. Dengeli tüketilmelidir.
Böğürtlen, yabanmersini ve karadut: Bu meyvelerdeki antioksidan miktarı oldukça yüksektir. Antioksidanlar, beynimizin daha zinde olmasını sağlar. Enflamasyona,yaşlanmaya ve beyin hastalıklarına karşı korur.
Zerdeçal: Son dönemlerin gözde besinlerinden biri olan zerdaçal önemli antioksidan ve antienflamatuar etkileri ile başta beyin olmak üzere tüm organların sağlığı üzerinde etkilidir.Beynin dinç kalmasına yardımcı olur, hafızayı güçlendirir,yaşlanmaya bağlı gelişen alzheimer,parkinson gibi hastalıklara karşı beyni korur.
Brokoli: Brokolinin beyin üzerindeki faydasu içerdiği antioksidan ve zengin K vitamini içeriğinden gelmektedir.Yağda eriyen bir vitamin olan K vitamini beyin hücreleri yapısında bulunan sfingolipid maddesinin yapımında önem taşır.Brokoli bu özellikleriyle beyni genç tutar yaşlanma ile gelen nörodejeneratif hastalıklara karşı korur.
Yumurta, yüksek kaliteli protein içerir. Protein, beyin hücrelerinin onarılması ve yeniden inşa edilmesi için gerekli olan amino asitlerin kaynağıdır. Bu, beyin fonksiyonlarını destekler.
Kakao ve Kahve: Kakao, flavonoidler gibi güçlü antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, beyin hücrelerini serbest radikallerin zararlarına karşı koruyabilir ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.Bazı çalışmalar, kahve tüketiminin Alzheimer hastalığı gelişme riskini azaltabileceğini öne sürmektedir, ancak bu konu hala araştırma gerektiren bir alan olarak kabul edilmektedir.