Her mevsimde yapılabilen bir çorba olan düğün çorbası, MasterChef yarışmasıyla yeniden gündeme geldi.
İçinde kemik suyu, yoğurt ve yumurta olduğu için tam bir protein deposu olan düğün çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağısu
Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1adet yumurta sarısı
1/2 adettaze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığınane
DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yu¨zeyine çıkan köpu¨kleri kaşık yardımıyla alın.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice karıştırın ve tuzunu da ekleyip çırpın.
Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın, etlerini ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye su¨zu¨n. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Eti de ekleyip kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip, toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını döküp, karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kuru nane serperek servis edin.
DÜĞÜN ÇORBASI KAÇ KALORİDİR?
Düğün ÇORBASI, kuzu etiyle hazırlanan bir çorbadır.
Yağ içeriği oldukça yüksektir. İçilmek istendiğinde ekstra yağ konulmadan ve o gün içindeki et hakkından azaltarak yenilmelidir.
Besinin 1 Kase (Küçük) yani 150 gramlık miktarında 69 kalori bulunmaktadır.