Dünyada en çok ziyaret edilen yerleri sizler için derledik. Hatta listede Türkiye de var! Dünya üzerindeki çoğu insan buraları görmek için can atıyor. Öyleyse bu kadar merak edilen ülkelere birlikte bakalım.
Ayrıca sık ziyaret edilen bu turistik noktaları deneyimlemenin farklı yolları olduğunu da sözlerine eklemeden geçmiyor. Örneğin, gizli kapaklı kalmış yerleri keşfetmek, geleneksel olanın ötesine geçmek gibi yeni deneyimler de bu gezilere adeta kapısını açmaya can atıyor.
10) San Marco Meydanı, Venedik / İtalya
Her ne kadar kalabalık olsa da İtalya’nın vazgeçilmez güzeli Venedik deyince akla gelir San Marco Meydanı. Tüm cazibesi, ihtişamı ve romantikliği ile San Marco Meydanı’nda mutlaka bir şeyler için…Şehrin ana meydanı olan San Marco, 180 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğindedir. 9. yüzyıl boyunca inşa edilen meydan, dünyanın en güzel meydanlarından biri olarak bilinir. Hatta öyle ki Napolyon, San Marco Meydanı için ‘dünyanın en güzel sanatsal noktası’ olarak tanımlamıştır.
9) Skydeck - Willis Kulesi, Chicago, Illinois
Batı Hemisphere’de 413 metre yüksekliğindeki Skydeck, muhteşem dört eyalet manzarası sunar ve 103. kattaki cam bir balkonda korkunç denebilecek bir yükseklikte ziyaretçilerini ağırlar. Fakat şunu belirtmek lazım; en ufak bir yükseklik korkusu olanlar, sakın Skydeck’e çıkmaya cesaret etmesinler. Dünyanın en uzun sekizinci binası olan Skydeck, misafirlerine daha önce hiç deneyimlemedikleri derecede yüksek bir adrenalin sunuyor. O zaman cesareti olanlar haydi Skydeck’e…
8) Anne Frank’in Evi, Amsterdam, Hollanda
Hüzün dolu bir ev var şimdi sırada. Anne Frank, 2. Dünya Savaşı sırasında yazdığı günlüğü ile üne kavuşmuştur. 1929’da Frankfurt’ta doğan Frank, Adolf Hitler’in diktatörlük zamanında zulümden uzaklaşmak için ailesi ile birlikte Hollanda’ya kaçarlar. Anne Frank ve ailesi, Alman zulmü Hollanda’ya ulaşana kadar rahat ederler. Ülkede kamplar ve tutuklamalar başladığında ise oturdukları binada gizli bir bölmede yaşamaya başladılar. İşte burada kaldığı sırada Anne Frank’in yazdığı günlüğü, seneler sonra ortaya çıktığında olay yaratıp son derece üne kavuşmuştur.
7) New Orleans Fransız Mahallesi, New Orleans, Louisiana
New Orleans’in mücevheri olarak adlandırılan Fransız Mahallesi, bölgenin en romantik ve en tarihi yerlerinden biridir. New Orleans Fransız Mahallesi’nde bir Fransız Marketi, modern butikler, herkesin bayıldığı antika dükkanları, renkli ve özel kokteyller sunan barlar ve eski restoranlar bulunur.
6) La Sagrada Familia, Barselona, İspanya
La Sagrada Familia, kökeni, kuruluşu ve amacı ile Barselona’da türünün tek örneği olan bir kilisedir. Dahi mimar Antoni Gaudi tarafından gerçekleştirilen mimari yapının yapımına, beş kuşak tanıklık etmiştir.
5) Eyfel Kulesi, Paris, Fransa
Yine bir ülkedeki simgelerden biriyle birlikteyiz. Fransa’nın simgesi olan Eyfel Kulesi, her sene yaklaşık 7 milyon ziyaretçiyi kendine çekmeyi başarır. Oldukça kalabalık olduğu için kuleye ziyaretinizi önceden planlamanız çok mantıklı olacaktır.
4) Vatikan Müzeleri, Roma, İtalya
1447 yılında, Papa V. Nicholas zamanında yapımına başlanılan Vatikan, yıllık 6 milyona yakın ziyaretçi sayısı ile Roma’nın en göze turistik merkezlerinden biridir. Yapımına başlandığı andan itibaren özel ailelerin, kraliyetin ve papaların genişlettiği koleksiyon ile bugüne kadar dünyanın en geniş müzesi olmayı başarmıştır.
3) Louvre Müzesi, Paris, Fransa
Dünyanın en büyük sanat müzesi olan Louvre, Paris’in göz bebeği simgelerindendir. 2019 senesinde 9.6 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Louvre’ün geçmişi, 12. yüzyılda hüküm süren Philippe Auguste’a kadar geri gidiyor.
2) Kolezyum, Roma, İtalya
İtalya deyince insanın aklına ilk Roma’mı gelir yoksa Venedik mi? Aklına ilk Roma gelenlerin, Roma’da gezilecek yer deyince birinci ya da ikinci sırada mutlaka Kolezyum gelir. Adeta Roma’nın simgesi halini almış olan Kolezyum’un, 2,000 yıllık geçmişi bulunmaktadır.
1) Göbeklitepe, Şanlıurfa, Türkiye
Listede bonus olarak Göbeklitepe yer alıyor. Dünyanın orijinal hâliyle günümüze kalmış en eski tapınağı Göbeklitepe… Tarih sahnesinde ‘devrim’ niteliğinde bir keşif olarak tanımlanıyor. Sonunda UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras Listesi’ne alındı.