10. İNGİLİZ KAHVALTISI - İNGİLTERE
Tabakta geleneksel olarak sosisler, pastırma, yumurta, sebzeler ve baklagiller yerini alır.
9. TARÇINLI RULO - AMERİKA
Amerika'nın geleneksel kahvaltılığı olan tarçınlı rulo, mayalı hamurun dikdörtgen şekline getirilmesinden sonra, üzerine tereyağı sürülüp ardından yoğun bir şekilde şeker ve tarçın karışımı serpilmesi ile hazırlanır.
8. YUMURTA BENEDİCT - AMERİKA
Jambon veya pastırma, haşlanmış yumurta ve Hollandaise sosuyla ile hazırlanan geleneksel İngiliz çöreğidir.
7. YOUTİAO - ÇİN
Çin'deki en popüler kahvaltı yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşak, kabarık bir atıştırmalıktır.
6. WAFFLE - BELÇİKA
Taste Atlas'ın hazırlamış olduğu listeye göre Belçika'nın geleneksel kahvaltığı waffle listede 6. sırada yerini alıyor.
Belçika'da bu ulusal tatlının iki farklı çeşidi vardır: hafif Brüksel waffle'ı ve daha yoğun Liege waffle'ı.
5. KREP - AMERİKA
Taste Atlas'ın oluşturmuş olduğu listeye göre Amerika'nın genellikle kahvaltılarda tükettiği krepler listede 5. sırada yerini alıyor.
4. MİSO ÇORBASI - JAPONYA
Miso çorbası, deniz yosunundan yapılan Japonya'nın milli çorbasıdır. Günün her saati tüketilse de genellikle kahvaltılarda tercih edilir.
3. CHURROS - İSPANYA
Yağda kızartılmış tatlı bir atıştırmalık olan churros, İspanya'da ve Latin Amerika'da çok fazla tüketilen atıştırmalıklardır.
2. BÖREK - TÜRKİYE
Taste Atlas'ın hazırlamış olduğu listeye göre börek, dünyanın en iyi kahvaltılıkları arasında 2. sırada yerini alıyor.
Günün her saati tüketilen, geleneksel lezzet olan böreğin Taste Atlas'a göre birçok tarifi yer alıyor.
1. KRUVASAN - FRANSA
Taste Atlas'a göre Avustralya'da ortaya çıkan sonra Fransa'nın milli lezzeti olan kruvasanlar listede ilk sırada yerini alıyor.