Mandalina türü olarak değerlendirilen klementinler, portakallara kıyasla koyu turuncu bir renge ve pürüzsüz bir kabuğa sahiptir.
Aynı zamanda soyulması ve parçalara ayrılması portakaldan daha kolaydır ve portakaldan daha az asidik olan tatlı bir tada sahiptirler.
Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) üretimlerini raporlarken klementinleri mandalinalarla birlikte gruplandırmaktadır.
Peki en fazla klementin mandalinası üretilen ülkeler hangileri? Bakın Türkiye kaçıncı sırada...
EN ÇOK MANDALİNA ÜRETİLEN 10 ÜLKE
10. Güney Kore
635,835 ton
9. Japonya
708,824 ton
8. İtalya
826,470 ton
7. Mısır
988,105 ton
6. Amerika Birleşik Devletleri
1,057,780 ton
5. Brezilya
1,085,048 ton
4. Fas
1,248,418 ton
3. TÜRKİYE
1,819,000 TON
2. İspanya
2,009,520 ton
1. Çin
25,000,000 ton