Kış reçelleri , klasik reçellerden sıkılanlar ve farklı lezzetler arayanlar bu tarifler tam size göre !
Kış Reçelleri Nasıl Yapılır?
Kış reçelleri yapımı başta zor gibi görünse de oldukça kolay olmaktadır. Birkaç temel malzeme sayesinde siz ve sevdikleriniz için oldukça güzel reçelleri tercih ederek doğal ve katkısız reçeller ile kahvaltı masanızı süsleyebilirsiniz. Limon ve şeker temel malzemeler arasında yer alması yanı sıra bazı reçel tariflerine ek olarak karanfil ve su eklenmektedir.
Kış Reçelleri Tarifleri
Kış reçelleri her zaman sofralarda ilk sırada yer almaktadır. Dilerseniz şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Oldukça merak edilen tarifler içerisinde Anne usulü ayva reçeli nasıl yapılır? sorusu da oldukça araştırılmaktadır. Çok sevilen bu reçellerin tarifi ise şu şekilde;
1- Elma Reçeli Tarifi
Malzemeler;
Yapılışı; Elmaları yarım ay şeklinde dilimleyin, şeker ve limon ile güzelce ovun. 2-3 saat boyunca bekletin ve ocağa koyun. Kaynayıncaya dek karıştırmadan pişirin. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara koyun ve soğuyana kadar bekletin.
2- Kestane Reçeli Tarifi
Malzemeler;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı;
3- Kivi Reçeli Tarifi
Malzemeler;
Yapılışı;
İlk olarak kivileri soyun ve dilimleyin. Üzerine şekeri ilave edin ve 1 gece bekletin. Beklettikten sonra koyu bir kıvam alana kadar kivileri kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edin. Kavanozlara eşit şekilde boşaltın ve soğumasını bekleyin.