5 Malzemeyle 5 Dakikada: Kolay Kurabiye Tarifi
Kurabiye hamuru için:
1adet yumurta
1/2su bardağı pudra şekeri(80g)
1/2su bardağı sıvı yağ(100 ml)
1/2paket kabartma tozu
2su bardağı un(230-240 g)
Üzeri için:
2yemek kaşığı pirinç fındık
1adet yumurta beyazı
Kolay Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Tam Çayla Yemelik: Boşnak Kurabiyesi Tarifi
Boşnak Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
3adet yumurta
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı yoğurt
1su bardağı toz şeker
1paketvanilin
1paket kabartma tozu
6su bardağı un
Üzeri için:
2yemek kaşığı toz şeker
Boşnak Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Coco Kurabiye Tarifi
Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye için:
3adet yumurta beyazı
1su bardağı toz şeker
300gram Hindistan cevizi tozu
1/2çay kaşığı vanilin
Süsleme için:
100gram bitter çikolata
1tatlı kaşığı pasta süsü(şekerli çubuk)
Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şekeri macun kıvamına gelene kadar çırpın. Karışıma vanilya ve Hindistan cevizini azar azar ekleyip hamur haline getirin. Bu aşamada Hindistan cevizinin miktarını 100 gram kadar azaltıp daha yayvan ve yumuşak kurabiyeler de elde edebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı kolay şekil alabilmesi için buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dondurma kaşığı, baharatlık, çorba kaşığı ve benzeri bir alet kullanarak harçtan parçalar alıp bastırarak kurabiyeleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fanlı fırında 160 derecede 15-20 dakika kurabiyeleri pişirin. Pişirme süreniz yarılandığında, tepsiyi 180 derece çevirerek eşit pişme sağlayabilirsiniz. Fırından aldıktan sonra pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
Süsleme ve sunum önerisi olarak dilerseniz benmaride erittiğiniz çikolataya kurabiyelerin tabanlarını bandırıp buzdolabında soğutup servis edebilir ya da çikolatayı üst kısma damlatıp süs şekerleri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bademli Aydede: Kavala Kurabiyesi Tarifi
Çıkış noktasının Yunanistan'ın sahil kenti Kavala olduğu bilinen, bu kurabiyeler bizim ülkemizde de oldukça sevilen bir tarif. Mis gibi tereyağı ve kavrulmuş badem kokan hamuru, içinde yumurta ve süt ürünü bulundurmuyor olmasıyla tazeliğini ve kıtırlığını uzun süre muhafaza edebiliyor. İçinde hem un haline getirilmiş, hem de iri parçalar halinde bırakılmış bademleri ise bu kurabiyenin olmazsa olmazı.
Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
1su bardağı çiğ badem
1su bardağı un(kavurmak için)
3su bardağı un
250gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1su bardağı pudra şekeri
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
Üzeri İçin:
1su bardağı pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaynak: yemek.com