Puf puf Kabaran Yumuşacık Kaşarlı Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
- 25 gr yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar )
İçi için:
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yumuşacık poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
- Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
- Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanız da fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın. Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
-Püf noktası: Mayalanan hamurla ne kadar az oynarsak o kadar yumuşacık olacaktır ve sönmediği için puf puf kabarıp mayalanmaya devam edecektir. 30 dakika kadar da o şekilde beklesin ve tepside mayalansın.
- Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim . Çörek otu ve susam serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim. Muhteşem yumuş yumuş poğaçanız hazır.