27 Temmuz gününde yayımlanan MasterChef yarışması ile yeniden gündeme gelen düğün çorbası tarifi, ekran başındaki pek çok izleyici için merak konusu oldu. İçinde yer alan kuzu gerdan ile tam bir protein çorbası olan düğün çorbası, senelerdir düğün menülerinin vazgeçilmez yemeklerinden. Peki, düğün çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, düğün çorbasının en kolay tarifi haberimizde...
DÜĞÜN ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
300 gr kuzu gerdan (kemikli)
Kemiksiz kuzu but
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
500 ml su
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yumurta sarısı
Limon
Sosu için:
Tereyağı
Sıvıyağ
Kırmızı Pul Biber
Kuru Nane
DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Etleri yıkayın ve tencereye koyun, üzerini 4 parmak aşacak şekilde soğuk su ilave edin.
Soyduğunuz soğanla, patatesi, havucu ve karabiberi ilave edip, et iyice yumuşayana kadar pişirin. Tercihen düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
Pişen eti kemiklerinden ayırıp küp küp kesin.
Et suyunu süzdükten sonra kenara ayırın.
Terbiyesi için un ve yoğurdu bir kap içinde çırparak karıştırın. Bir miktar et suyu ekleyerek seyreltin.
Doğradığınız etleri tencereye alın üstüne tereyağı ve sarımsakları ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurun. Et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın.
Kaynayan et suyundan 2-3 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
Ilınan terbiyeyi tencereye ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Küçük bir tavaya tereyağını, sıvı yağı, kırmızıbiber ve naneyi alıp kızdırın. Sıcak çorbaya kızgın yağı ilave edin ve servis yapın.
DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz