Ispanak: A, C, K ve B vitamini yönünden zengin olan ıspanak, içerisinde nitrat maddesi barındırıyor. Tekrar ısıtıldığında nitrite ve nitrozaminlere dönüşerek zehirlenme sorunları ortaya çıkartmakta.
Mantarlar: Yüksek protein içeriklerinden dolayı, mantarlar tekrar ısıtıldığında besin değerlerini kaybedebilir ve kolayca bozulabilir.
Pişmiş Yumurta: Haşlanmış veya pişirilmiş yumurtalar, tekrar ısıtıldıklarında kötüleşebilir ve sindirim sistemine zarar verebilir.
Tavuk: Tavuk, tekrar ısıtıldığında salmonella gibi zararlı bakterilerin çoğalma riski taşır.
Patates: Pişirilmiş patatesin içeriğindeki nişasta, soğuduğunda ve tekrar ısıtıldığında sağlığa zararlı bileşiklere dönüşebilir.
Pişirdiğiniz patatesi buzdolabında değil de oda sıcaklığında bekletirseniz hazırladığınız patates toksin üretmeye başlıyor. Bundan dolayı patatesin sadece tekrar ısıtılmaması değil aynı zamanda uygun koşullar altında saklanması da oldukça önemlidir.
Pancar: Antioksidan deposu olarak bilinen pancar, içerisinde nitrat barındırıyor. Bundan dolayı tekrar ısıtılan bu sebze, içerisindeki nitratı nitrite dönüştürüyor. Bunun sonucunda ise kanserojen etki yaratıyor.
Pirinç: Pirinç aslında tekrar ısıtılabilir bir gıda burada önemli olan pişirdiğiniz pirinci hangi koşulda sakladığınız. Eğer pişirdiğiniz pirinci bir saat içerisinde buzdolabına yerleştirmiyorsanız tekrar ısıttığınızda bacillus cereus bakterisinin üremesine fırsat tanımış olursunuz. Bundan dolayı pirinci buzdolabında sakladığınız zaman ısıtabilirsiniz.