Hristiyan inancına göre Hazreti İsa’nın “çarmıha gerilmeden” önce son kez Kudüs’e girişi ve Kudüs halkının yollara çıkıp palmiye yapraklarını sallayarak sevinmesinin hatırası olarak bilinen “Palmiye Pazarı” bayramı dünyanın çeşitli yerlerinde kutlandı. İşte o kutlamadan görüntüler:
Palmiye Pazarı, Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen yaklaşık 60 bin inananın katıldığı büyük ayinle kutlandı. Ayine, hafta içinde solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle üç gün boyunca hastanede tedavi gören ve dün taburcu edilen Papa Franciscus da katıldı.
Katoliklerin ruhani lideri, ayin sonrasında “Papamobile” aracıyla meydanda toplanan inananları selamladı.
Kudüs'te de kutlandı; Beit Fadj bölgesinde bir araya gelen Hristiyanlar, Zeytindağı bölgesinden geçerek Eski Kudüs'ün Sahire kapısı önünde kutlamaların yapıldığı alanda toplandı.
Pakistan'daki Hristiyanlar, Palmiye Pazarı bayramını, Sindh kentindeki Saint Thomas Kilisesi'nde kutladı.
Hz. İsa'nın Kudüs'e girişi ve Kudüs halkının yollara çıkıp palmiye yapraklarını sallayarak sevinmesinin hatırası olarak bilinen "Palmiye Pazarı" bayramı, Polonya'nın Krakow kentinde bulunan Wawel Katedrali'nde kutlandı. Ayin, Başpiskopos Marek Jedraszewski yönetiminde yapıldı.
Palmiye Pazarı bayramı, İngiltere'nin Canterbury kentinde bulunan Canterbury Katedrali'nde kutlandı. Ayin, Başpiskopos Justin Welby'nin liderliğinde gerçekleştirildi.
Palmiye Pazarı Hristiyanlar için neden önemlidir?
Gün, İsa'nın Kudüs'e gelişini, tahta bir çarmıhta ölümüne yürüyüşün başlangıcını işaret ediyor. Palmiye pazarı Paskalya'dan önceki pazar gününde kutlanan bir bayramdır.
Roma Katolikleri ve Protestanlar da dahil olmak üzere tüm büyük Hıristiyan kiliselerinde kutlanır. Jülyen takvimini takip eden Ortodoks kiliselerinde Palmiye Pazarı daha sonra kutlanır.