İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce kaleme aldığı "Küçük Tıp Kanunu" adlı eserinde bahsettiği her derde deva besinler, günümüzde dahi şifa dağıtmaya devam ediyor.
İbn-i Sina, kitabında yazdığı şifa kaynağı 10 besinin mutlaka tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki İbn-i Sina'nın önerdiği her derde deva 10 besin hangileri? İşte şifa kaynağı o besinler...
KUŞKONMAZ
Protein bakımından zengin olan kuşkonmaz, aynı zamanda potasyum, folat, vitamin A,C,K ve B açısından da değerli bir kaynaktır. İbn-i Sina, bin yıllık kitabında kuşkonmaz tüketmenin vücudu dipçik gibi yaptığını belirtiyor.
SUSAM
Beyin ve sinir hücrelerini destekleyen susam, aynı zamanda kalbe de iyi gelir. Susam, tırnak sağlığı için de oldukça faydalıdır.
BEYAZ LEBLEBİ
Beyaz leblebi, midedeki asit oranını dengeleyerek reflü, gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Aynı zamanda yanma ve ekşime rahatsızlıklarına da çare olur.
SÜT
İbn-i Sina, binlerce yıl önce deve sütünün sağlığa faydalı etkilerinden bahsetmiştir. Süt, vücuttan yorgunluk ve halsizliği söküp atarak bağışıklığı güçlendirir.
BADEM
Göğüs hastalığı şikayetleri için badem tüketilmesi öneriliyor. Üzerine bal şerbeti içildiğinde göğüs hastalıklarından eser kalmıyor.
KOYUN ETİ SUYU
İbn-i Sina, zayıf bir bünyeye sahipseniz ve kilo almak istiyorsanız, koyun eti suyu tüketmenizi tavsiye ediyor. Koyun başını kaynatıp suyunu içebilirsiniz.
KUZU KULAĞI
Pişirip suyu süzüldüğünde beyni çalıştıran kuzu kulağı, aynı zamanda mide için de oldukça faydalıdır.
KABAK SUYU
Tansiyon yükselmesi durumunda kabak suyu içerek tansiyonunuzu dengeleyebilirsiniz.
YUMURTA
İyi ve dengeli beslenmek için sabah kahvaltılarında mutlaka yumurta tüketmelisiniz.
HURMA
Hurma, mideyi rahatlatır ve kan üretimine yardımcı olur.