Ramazan'ın başlıca iftar menülerinden olan mercimek çorbası pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Çeşmi nigar çorbası gönlümüzde ayrı bir yere sahiptir. Kıvamı ve püf noktalarıyla lokanta usulü Çeşmi nigar çorbası tarifi evde kolay yapımı ile hemen aşağıda...
Çeşmi Nigar Çorbası Nasıl Yapılır?
Çeşmi Nigar Çorbası
MALZEMELER
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
Tuz
Karabiber
7 su bardağı su
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Pul biber
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi
Köftesi için:
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
500 gram dana kıyma(az yağlı)
1/2 demetince kıyılmış maydanoz
5 adet yufka(dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
Servis için:
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Erişteli Yeşil Mercimek Salatası Tarifi
1,5 su bardağı yeşil mercimek(haşlanmış)
1,5 su bardağı erişte(haşlanmış)
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak(ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç fındık
3 adet acı biber(kurutulmuş)
1çay kaşığı toz kırmızı biber
Güllaç Malzemeleri:
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu
Süslemek için:
Fıstık
Ceviz
Nar Tanesi
GÜLLAÇ TARİFİ, NASIL YAPILIR?
Süt ve şekeri tencerede ısıtın. Şekerler tamamen eriyene kadar pişirme işlemene devam edin. Ardından oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Süt çok kaynar olursa tatlınız hamur olabilir. Parlak kısmı üste gelecek şekilde güllaç yapraklarını dizin. Her kata ıslanacak şekilde sütlü karışımdan dökün.
Kata geldiğinizde arasına ceviz serpiştirin. Ardından diğer 5 yaprak için aynı sütle ıslatma yöntemini kullanın. Kalan sütten 1 bardağı ayırın. İçerisine gül suyunu döküp karıştırtıldıktan sonra güllacın üzerinde gezdirin. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz.